Ingyenes spanyoltanulás az Instán: #maradjotthon #spanyolotthon

Nekünk csak egy szuperképességünk van, de azzal leverjük a koronát a járványhelyzetről: önfeledt spanyolozással, ingyenes tanulókártyákkal, interaktív gyakorlással és spanyolos infógrafikákkal vesszük fel a harcot a karantén szürkeségével. Ingyenesen, mindenki számára elérhetően otthonról, az Instagramon. Előremutatunk, mint Kolumbusz a Ramblán, és persze számítunk Rád: #maradjotthon #spanyolotthon

Minden képzeletet felülmúlt, hogy tavaly több mint 300-an jelentkeztetek arra a zárt spanyol kurzusra, amelyen együtt bizonyítottuk: az Instagram pörgetése nem csak a hiúság vására, hanem tartalmas és hasznos is lehet. Most már elárulhatjuk: a zárt kurzus márciusban folytatódott volna – de a vírus közbeszólt.

Mégsem hagyjuk magunkat.

„Megállítjuk a vírust, ha hiszünk benne, hogy legyőzhető.” – hirdetik Spanyolország-szerte, és igazuk van. Az első sokkon túl vagyunk, de a legnehezebb még csak most következik: szürkeség, bezártság, monotónia. Mi a saját szuperfegyverünket vetjük be a vírussal és a karanténnal szemben, ez pedig nem más, mint az önfeledt spanyolozás.

Ezért úgy döntöttünk, megnyitjuk az eredeti tervek szerint zárt kurzust mindenki számára, és a KultúrTapas Instagramját a spanyoltanulás Mekkájává tesszük. A mi közös szupererőnk ugyanis az összefogás lehet – a spanyol mellett persze. Minél többen csatlakoztok ehhez az összefogáshoz, annál színesebbé és hasznosabbá tehetjük egymásnak a következő pár hetet a karanténban. Tőlünk erre számíthattok, ezt megígérhetem:

  • Az Instánkon ingyenes tanulókártyákkal, a #gramágica varázslatával tesszük izgalmassá a spanyoltanulást a következő hónapokban
  • Minden hétfőn 3 kártyával beerősítve indítjuk a hetet, majd péntekig reggel és este is minden nap újabb tanulókártyákat és infógrafikákat hozunk egy-egy témában, hogy ne unatkozzatok
  • Minden héten lesz nyelvtan, szókincs, és segédanyag, de a legfontosabb, hogy ne egy passzív scrollozásra készüljetek, hiszen kommentekben lesz lehetőségetek gyakorolni és kijavítani a hibákat a rengeteg példán keresztül
  • Minden kártyához tartozik majd Insta-story is, amiben a kommentek mellett feladatokon keresztül gyakorolhatjátok az éppen aktuális szókincset vagy nyelvtani szabályt, és bármikor tehettek fel kérdéseket is nekünk. Jöjjön most pár "másfajta" kérdés először:

Milyen szintek lesznek?

Mivel a kurzus mindenki számára elérhető, úgy állítottuk össze az anyagot, hogy az mindenkinek hasznos legyen. Kezdő szintről indulunk, és hétről hétre fogunk feljebb lépni, de a kártyák és a feladatok középhaladóknak, sőt haladóknak is bőven tartogatnak érdekességeket, ezt garantálom.

És ha én felsőfokon vagyok már spanyolból?

Rád is számítunk, sőt! Egyrészt nem fogsz unatkozni, mert a tanulókártyák infógrafikái önmagukban is nagyon színesek, másrészt a legfontosabb, hogy mi #spanyolosok egymást is segítsük: kommentekbe írhatsz tippeket, bevált tanulási módszereket és persze bármit, ami hasznos lehet a közösségnek. Hálásak lesznek, hálásak leszünk érte.

Csak tanulókártyák lesznek ezentúl az Instagramon?

Nem, a mostani helyzetben még fontosabb, hogy meglegyen a heti rutinunk – karantén ide vagy oda. Ezért péntektől vasárnapig minden hétvégén bejárjuk Spanyolország tájait, hiszen sajnos most egy darabig biztosan nem fogunk tudni utazni. Spanyolország viszont már most hiányzik, úgyhogy itt az ideje megosztani egymással az élményeinket – legalább képekben és kommentekben.

Mennyibe kerül a kurzus, hogyan lehet feliratkozni?

A teljes #instaspanyol kurzus mindenki számára ingyenes lesz. Nem kérünk sem díjat, sem regisztrációt. Most az összefogás a legfontosabb, ezért arra kérünk mindenkit, hogy azokat támogassátok, akiknek a járvány az egészségét, vagy a megélhetését veszélyezteti. A spanyolozással mi örömet és lehetőséget szeretnénk adni – hogy az anyagiak most a legkevésbé számítsanak.

Végül mégis kérünk valamit, ami nem is olyan kis dolog: támogatást.

Szükségünk van a #spanyolosok támogatására, hogy ez a kurzus valóban olyan legyen, amilyennek szánjuk. Legyetek velünk napról napra, kövessétek be az oldalt, ajánljátok másoknak, kommenteljetek, kérdezzetek, segítsétek egymást, legyetek aktívak a sztorikban és ha kérdésetek van, privát üzenet helyett kommentben jelezzétek, hogy mások is értesüljenek róla.

Nagyon fontos, hogy minden tanulókártyát lementsetek magatoknak, és így a kurzus előre haladtával saját magatok is témák vagy csoportok szerint tudjátok rendezni a tananyagot és ezzel a tudásotokat. Megígérjük, hogy a sztorikat pedig mi fogjuk idővel közzétenni highlightban, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek a feladatok is.

¿Kezdhetjük? Mindenkire számítunk, legyen az virális dolog a mindennapjaitokban a spanyol!

Saludos,

Molnár Péter, főszerkesztő

Start typing and press Enter to search