Mártózz meg a spanyolban!

A nyelvtanulás nem ér véget a spanyol tankönyv becsukásánál, sőt, igazából ott kezdődik. Szenvedélyes nyelvtanulókként és gyakorló nyelvtanárokként tudjuk, a hosszútávú siker kulcsa nem a rövidtávú memóriánk sokkolásában rejlik, hanem a motiváltságunk fenntartásában. Csobbanjunk bele a kultúrába, keressük meg a környezetünkben a „spanyol falatkákat” és − ha a hegy nem megy Mohamedhez − kössük össze a nyaralást a spanyoltanulással. Sokkal több élmény ér majd, mint amire egy átlagos spanyolországi vakáción számítanál, alábbi cikkünk pedig abban segít, mi alapján válaszd ki magadnak a legmegfelelőbb külföldi nyelvtanfolyamot.

Hola verano!

Sajnos év közben számos olyan akadállyal találkozunk, amely közénk és a spanyol közé állhat, ha pedig eljön a nyár, a nehezen kiböjtölt szabadidőt kevesen áldozzák fel nyelvtanulásra. Így sajnos évről-évre csak toljuk magunk előtt a spanyolt, és ezalatt még egy ilyen fantasztikus nyelvbe is könnyen bele lehet fáradni. A gordiuszi csomóra toledói pengeként jelenthet megoldást egy spanyolországi nyelvtanfolyam, ami 1-2 hét alatt ugrásszerű fejlődést hozhat. Az anyanyelvi környezet önmagában kincset ér, egy minőségi nyelviskola vagy innovatív tanítási módszer pedig nemcsak a tudásod megerősödését, hanem felejthetetlen nyári élményeket is garantál.

Mivel senki sem szeretné elfecsérelni a nyaralását és − valljuk be őszintén − a pénzét sem, a legfontosabb az, hogy az igényeinknek és a személyiségünknek megfelelő képzést találjunk. Sőt, mivel kikapcsolódni (is) megyünk, fontos szempont egy olyan város kiválasztása, ahová szívesen utazunk. Ehhez szeretnénk most Nektek egy kis segítséget nyújtani az alábbi nyelviskolák és képzési lehetőségek bemutatásával, amelyek a változatos úti célok mellett nagyon sokszínű, és néhol egészen innovatív nyelvtanítási formákat is kínálnak. Azt nem ígérjük, hogy a kurzusok után soha többé nem lesz gondotok a subjuntivóval, de hogy fantasztikus városokat ismerhettek meg és felejthetetlen élményekkel gazdagodhattok, az biztos.

Alicante

MARCZEL MÁRTA, spanyoltanár

Manapság a nyelvtanulásnak egyre több változata és módszere alakul ki, így mindenki könnyedén választhatja ki az igényeinek legmegfelelőbbet. A helyben megtalálható nyelviskolákon túl, egyre nagyobb sikere van a célországokban, natív tanárokkal működő intenzív kurzusoknak. Legfőbb előnyei között említik azokat a tevékenységeket, melyek során a tanulók nemcsak nyelvtani szabályokat sajátíthatnak el, hanem párhuzamosan a spanyol kultúra egy-egy jellegzetességével is megismerkedhetnek. Ezért találkozhatunk sok esetben olyan interaktív órákkal, ahol tantermen és iskolán kívüli helyszíneken is tanítanak, ezáltal rögtön a gyakorlatban, valódi szituációkban tudják a tanulók hasznosítani az órán elsajátított nyelvtudást.

Kattints a képre!

Szerencsénkre, ma már ezeknek a módszereknek az előnyeit sokkal szélesebb körben is élvezhetjük, köszönhetően a Skype-nak vagy a FaceTime-nak, amivel akár utazás nélkül is „eljuthatunk” Spanyolországba. Innen született az ötlet, hogy 8 éves spanyolországi és nyelviskolai tapasztalataimat felhasználva online órákat kínáljak, melyek során nem csak nyelvet tanulhatunk együtt, hanem megismerhetsz egy spanyol várost és annak kultúráját.

Elmegyünk a piacra, feljegyezzük a zöldségek és gyümölcsök nevét, majd metrózunk egyet, miközben megtanuljuk a tömegközlekedéssel kapcsolatos kifejezéseket, esetleg lemegyünk a strandra és átnézzük, melyek azok a szavak, amiket mindenképp el kell sajátítanod a nyaraláshoz. Ha pedig készen állsz, mindezt Alicantéban is megteheted velem, hagyományos vagy in situ innovatív magánóráimmal, ami garantáltan megkönnyíti és fel is dobja majd a nyaralásodat − mindezt olyan óraszámban és olyan keretek közt, ami számodra a legjobban megfelel. Alicantéban és a spanyoltanulásban ugyanis nincsenek kötöttségek.

Barcelona

BOUNCE AROUND BARCELONA élménykurzus

Barcelonát senkinek nem kell bemutatni: elbűvölő parkok, mágikus utcák, hangulatos terek, isteni tengerpart, végtelen sportlehetőségek és programok kint/bent, földön-vízen-levegőben. A Bounce Around Barcelona csapata átutazóként érkezett, de végül a katalán fővárosban ragadt és bár fő profiljuk a városi bringás, rolleres és gyalogtúrák szervezése − amikbe a spanyol tábor vendégei is belekóstolhatnak majd − ezúttal intenzív spanyol kurzust hirdetnek anyanyelvi tanárokkal. Városi szerepjátékok és különleges helyszínek egészítik ki a reggeli nyelvtanórákat, majd jöhetnek a beszédközpontú foglalkozások délután.

További részletekért kattints a képre!

A kurzus  magában foglal napi 5 óra spanyolozást kis létszámú csoportokban, ami 3 spanyol órából, valamint az azzal kapcsolatos délutáni aktivitásból tevődik össze (plusz a házi feladatok). A nyelvtani órákat és a délutáni kötetlen beszélgetéseket magyar és spanyol anyanyelvi tanárok tartják. Az esti órákban a tanulást választható programok és városjáró ötletek egészítik ki a Bounce Around Barcelona szuperhőscsapatával: tippek, tanácsok a legjobb paellához, tapas bárhoz, flamenco esthez, bodegához és a Barcelonában végeláthatatlan belépős látnivalók kapcsán. A BAB spanyoltáborában minden kulisszatitokról első kézből értesülhettek.

Salamanca

ACADEMIA MESTER, spanyol nyelviskola

A Mester spanyol nyelviskola 1991 óta kínál tanfolyamokat a Kasztília-León szívében, Salamancában. Évente közel 40 országból több mint 4500 hallgató fordul meg a nyelviskolában, ezért a Mesternél elkötelezett hívei a modern és motiváló oktatási módszereknek. A nyelviskola magasan képzett oktatókkal rendelkezik, akik amellett, hogy nagy elhívatottsággal tanítanak, folyamatosan képzik is magukat és a legmodernebb didaktikai anyagokat használják a spanyoltanítás során. A salamancai nem egy átlagos tantermekkel rendelkező oktatási központ, hanem valódi találkozási hely és élményforrás a hallgatók számára. Ha pedig ez sem lenne elég, íme a Mester, pontokba szedve:

További információkért kattints a képre!
  • Több mint 20 évnyi tapasztalat a kurzusszervezés terén
  • Rugalmasan szervezett képzések, személyre szabott figyelem
  • Egyetemi kreditek megszerzésének lehetősége
  • Speciális spanyol képzések: üzlet, orvostudomány, irodalom, történelem, turizmus, vendéglátás, gyógyszerészet stb.
  • Minden osztályterem interaktív táblával felszerelt.
  • A Mester tanári kara által kifejlesztett oktatási anyagok
  • Kulturális programok: szervezett kirándulások biztosítással minden csoport számára
  • Ingyenes továbbképzés csoportokat kísérő spanyoltanárok számára
  • Különböző szállás és elhelyezési lehetőségek (kollégium, családok, albérlet), beleértve a nyelviskola saját kollégiumát az épületben
  • …mindez Salamanca központjában.

Valencia

TARONJA SCHOOL, spanyol nyelviskola

Spanyol élmény − ez a valenciai nyelviskola mottója, amely több mint 11 éve kínál minőségi spanyol nyelvtanfolyamokat. A Cervantes Intézet által akkreditált oktatási központban nagy tapasztalataik vannak a spanyoltanítás terén. Így is tudják, hogy számtalan országból érkező hallgatójuk azért jön Valenciába, hogy új élményekre tegyen szert, megismerjen egy nyelvet, egy konyhaművészetet, egy kultúrát… egyszóval egy másik életstílust.

„Szeretnénk, ezen az úton végigkísérni őket” − vallják a Taronjánál. „Nem szabad elfelejteni, hogy az anyanyelvi környezetben való elmerülés a legjobb módja egy nyelv elsajátításának. Ezért tervezünk olyan színes és változatos programot, amely a különböző helyzetekben a spanyolod gyakorlása mellett lehetőséget ad neked a világ minden tájáról érkező emberek megismerésére és Valencia felfedezésére is.”

További információkért kattints a képre!

Valencia sokak számára pedig a tökéletes hely lehet a spanyoltanulásra. Spanyolország harmadik legnagyobb városaként se nem túl nagy, se nem túl kicsi, miközben kellemes időjárással, fantasztikus tengerparttal és Európa egyik legrégebbi történelmi óvárosával rendelkezik. Modern és élettel teli, ahol éttermekből, bárokból, színházakból vagy éppen mozikból szinte lehetetlen kifogyni. Ja, és a paella születési helye is ugye! „Ne is gondolkodj tovább. Nyelvet tanulni sosem késő, a Taronja spanyol nyelviskola pedig segít majd neked a céljaid elérésében. Számunkra az elsődleges az, hogy a spanyolországi utad felejthetetlen emlék legyen. Ne elégedj meg egy spanyol tanfolyammal. Mi valódi spanyol élményt kínálunk neked.”

Start typing and press Enter to search