3+1 tavaszi spanyol úti cél, közvetlenül Budapestről

Szerintünk csak egy repülőjegyen múlik, hogy előre hozod-e a tavaszt vagy sem.

1. Alicante

Már vesszük is (le) a kabátunkat, mert Alicanténál jobb választás a világon nincs, ha már holnap érezni akarod a tavasz illatát. Mindegy, hogy az ember a Santa Barbara erődből kémleli-e a Földközi-tenger hullámait vagy az Explanada sétány mozaikjain andalog elbűvölve, a frissítő tavaszi szél a tenger bódító páráját fújja majd az arcába. Mindegy, hogyan képzeled el az ideális nyaralást, mindegy, hogy jártál-e már Spanyolországba… Alicante elsőre levesz majd a lábadról, azt garantáljuk. Tovább olvasom »

2. Málaga

Kinek ne lenne kedve télen is a tengerparton sétálni? A Costa del Sol fővárosában, a napsütötte (nomen est omen) Málagában mindezt bármikor megteheted, de Málaga igazából ott kezdődik, ahol a tengerpart véget ér. Ha az előbb azt mondtuk, hogy Alicantéban az embert minden évszakban a tenger mámorító illata fogadja, Málagában ez pont fordítva van: beszippant a mediterrán hangulat, elég csak kilépned az utcára. Tovább olvasom »

3. Lanzarote

Azt mondják, minden 22 millió évvel ezelőtt kezdődött, és egy olyan örökséget hagyott ránk, amire nincsenek szavak. Vulkanikus kráterek, Hold-béli tájak és egy élmény, amit sehol másutt nem kapsz meg. Ahol a Szahara repülő homokja nem vonja lepel alá, az utazó bármelyik szigeten is járjon, vulkánok hátán sétálgat, a legkülönlegesebb élmény mégis talán Lanzarotén éri. A fekete szikláknak csapódó tarajos hullámok nem azt a tengerparti látványt nyújtják, ami elsőre felrémlik a Kanári-szigetek hallatán − szerencsére. Tovább olvasom »

+1 Barcelona

Nem hagyhattuk ki, egyszerűen nem ment. Vajon hányan éreztük már úgy a Güell-parkban vagy az óváros sikátorai közt sétálva: a katalán főváros valahogy más, mint a többi. És nem csak Gaudí mester fantasztikus hagyatéka, a világfutball krémje vagy éppen a Barceloneta pasztell-bézs homokja miatt. Barcelona az a hely, ahol megtörténnek a csodák. No nem a világrengetőek, „csak” a hétköznapiak. A vadidegen összemosolygások és a fütyörésző véletlenek, a lebegés, amire ebben a fagyos szürkeségben annyira vágyunk. Indulás, irány Barcelona! » 

Borítóképünk forrása: ©Turespaña

Start typing and press Enter to search