6 lenyűgöző time-lapse videó Spanyolországról

Biztosan lesznek majd, akik megkérdezik: ugyan mi újat mutathat még egy time-lapse videó? Spanyolország válasza csattanós, úgyhogy össze is szedtünk Nektek 5 plusz 1 time-lapset, szinte teljes szinkronban a KultúrTapas magazin mindenkori témáival. Ne szalaszd el kedvenc rovatod videóját, és ha van kedved, nézd meg a mi kedvencünket is!

Kultúra

Az első videót egyenesen a Kultúra rovat szerelmeseinek ajánljuk! Itt az idő bejárni az Ibériai-félsziget csodáit, kultúrsétát tenni a mórok csipkéivel díszített Dél-Spanyolországban, megcsodálni a madridi Királyi Palotát a lemenő nap fényében, megízlelni a jövőt Valencia Calatrava-mesterműveiben, vagy csak bámulni az idő múlását Santiago de Compostelában, egy hosszú út végén.

Utazás

Biztosan nem mondunk újat, ha azt állítjuk: Spanyolország természeti kincsei lenyűgözőek! A valamivel több, mint 500 ezer négyzetkilométeren elterülő országban a hófödte hegyláncoktól a zord óceánpartokon át egészen a vakítóan kék tengerig mindenki magára ismerhet egy kicsit. Spanyolország a világ kicsiben − legalábbis ahogy mi szeretjük!

Gasztro

A „múló idő” talán a szakácsok egyik legnagyobb ellenfele, az alábbi videó mégis elkápráztatott minket. Bár Baszkföldön az egy főre eső Michelin-csillagok száma világ-viszonylatban is egyedülálló, Ibériában egy utcai portyázás során is könnyen tapas-igazgyöngyökre bukkanhatunk. A bátrabbak pedig otthonukba is varázsolhatnak néhány kitűnő spanyol fogást, a világhírűektől egészen a méltatlanul ismeretlenekig.

Közélet

Bár a gazdasági válságot kétségtelenül megsínylette, Spanyolország fejlődése Franco tábornok halálát követően töretlen volt a demokráciában. A diktatúra nehéz örökségét lerázva a spanyolok kisebb gazdasági csodát hajtottak végre, az életszínvonal pedig a súlyos válság ellenére is irigylésre méltónak tűnik hazánkból szemlélve. Persze a közéleti botrányok a spanyolok kedélyét sem kímélik…

Zöld Spanyolország

Végezetül a kedvencünk, ami egy egészen különleges vidékre kalauzol Benneteket. Spanyolországnak egy olyan szegletébe, amelyet külföldön csak kevesen ismernek, amelynek kultúrája és szokásai távol állnak a dél forróságától és a flamenco ritmusától. Kasztília és León fölött egy új Spanyolország kezdődik, egy zöld Spanyolország.

Start typing and press Enter to search