Córdobai virágfesztivál: Kukkants be velünk Andalúzia legvirágosabb udvaraiba

„20 éve vagyunk visszatérő vendégek Spanyolországban. Azóta tart a szerelem e csodás és sokszínű ország iránt. Szinte minden évben akad egy ‘ürügy’, amiért ismét vissza kell mennünk: hol egy családi nyaralás, hol egy kis caminózás, hol ‘szakmai’ okok. Ez utóbbiak közé tartozik Córdoba is, ami már ezer éve illusztris helyet foglalt el a bakancslistánkon, de valahogy sosem jött össze. Egészen tavaly tavaszig.” – írta nekünk nemrég Riavicz Ingrid. Csoda, ha virágos patio fesztivál kezdetén kedvet kaptunk egy képzeletbeli córdobai kiránduláshoz.

Ezek után biztosan nem lesz meglepetés, hogy kert.tv online kertmagazin és vlog házigazdáiként könnyű szívvel delegáltuk saját magunkat a májusban megrendezésre kerülő córdobai patio fesztiválra, ahol hihetetlen szépségű magán díszudvarokat nyitnak meg a nagyközönség előtt. Ilyenkor bárki megcsodálhatja ezeket a több ezer virággal ékesített ékszerdobozokat.

Mi ezt szerettük volna átélni, és filmre venni, hogy megmutathassuk itthon is mindenkinek, aki szereti a szép kerteket és az igazi, vérpezsdítő andalúz életérzést. És persze hogy kedvet csináljunk egy kis májusi  kiruccanáshoz azoknak, akiknek ebben még nem volt részük.

Start typing and press Enter to search