LIKE − Íme a 10 kedvenc Facebook-képetek

Figyelem, 2015-ös visszatekintőnk közel sem ért véget a legolvasottabb KultúrTapas-cikkek gyűjteményével, hiszen záróakkordként még bemutatjuk Nektek kedvenc Facebook-képeiteket is. Spanyolországot ismerve egy pillanatig sem csodálkozunk, hogy a legtöbb LIKE a fantasztikus spanyol tájakra érkezett tőletek.

SEGOVIA (53) – Andrés Horrillo spanyol fotográfus képeivel többször is találkozhattatok a KultúrTapas Facebook-oldalán, bilbaói fotógalériájának pedig egy egész galériacikket szenteltünk a magazinban. Hangulatos képei sokatok tetszését elnyerték, nem csoda hát, ha a lenyűgöző segoviai római vízvezeték 53 lájkot zsebelt be.

MALLORCA (53) & GRANADA (61) – Báj és kellem. Az öreg biciklikosárban virágosláda, a háttérben pedig agyagcserepekből éledő természet. Miközben a mallorcai kép mindent bemutat, amit hagyományosan nem várnánk a Balear-szigeteki turistaparadicsomtól, a Generalife patiója maga Andalúzia. Történelem, lenyűgöző történelem.

BARCELONA (58) – A legendásan gyönyörű katalán főváros nevezetességei közül talán még azok is tudnának említeni néhányat, akik képen sem látták soha. A Sagrada Familia és a Güell Park csipkéi mindenkit elbűvölnek, de úgy tűnik, elég egy színes barcelonai naplemente is ahhoz, hogy beleszeressünk a városba.
GIRONA (64) – Talán bármelyik spanyol városban lehetnénk, de Gironában vagyunk. Ami megfog, az a hangulat, a macskaköves kis utcából torkolló terecske, néhány fa és egy bár terasza. Nem más ez így együtt, mint egy csipetnyi Spanyolország.

SEVILLA (66) és MADRID (79) – Elárulunk Nektek egy apró titkot: nemcsak azért foglalkozunk ám annyit Andalúziával, mert ti láthatóan odavagytok érte, ahogyan valószínűleg a madridi képnél is egyszerre húzódott mosolyra veletek a szánk…

SEVILLA (90) – Sevilla duplázik a listán, de az elismerés inkább annak járna, aki először készített churrost Spanyolországban, és nem feledkezett meg az elengedhetetlen sűrű csokoládéról sem. Gasztro rovatunkban hamarosan azt is bemutatjuk Nektek, hogyan csempésszünk ebből a hangulatból valamit a saját konyhánkba!
GRANADA (109) – Pont a Világörökség részét képező, a Sierra Nevada havas gerincével méginkább lenyűgöző Alhambra hiányzott volna kedvenc képeitek közül…?
CASARES (147) – Spanyolország csodáinak végtelenségére jellemző, hogy kedvenc Facebook-képetek végül nem valamelyik spanyol nagyváros híres látványosságát ábrázolja, hanem egy kis málagai falut. Olyan, akár egy Picasso-festmény.

Start typing and press Enter to search