PortAventura: Salouban kimaxoltuk Európa egyik legjobb vidámparkját egy órányira Barcelonától

Imádjuk Barcelonát. Imádjuk, mert sosem tudunk betelni a szépségével, a hangulatával és azzal a fantasztikus partszakasszal, aminek a szívében fekszik. Ki gondolná, hogy a katalán fővárostól alig több mint 1 órányira kék zászlós strandok tucatjai és olyan kalandok várnak még ránk, amik feldobhatják az első vagy éppen a sokadik barcelonai nyaralást is. Itt az ideje kirándulni egyet és felfedezni Salout, az aranyló Costa Dorada fővárosát.

Éjjel-nappal Salou

Salouban az időjárás talán még nem vette észre, hogy november van. Az I. Jaume királynak ajánlott sétányon a pálmafák lassan lengedeznek a tengerparti szélben, a szórakozóhelyek teraszai előtt mosolygó hostessek − na jó, legyünk őszinték: vidám hostok − csábítják a járókelőket, miközben olyan érzésünk támad, mintha a telet itt hírből sem ismernék az emberek. Salou, a Costa Dorada fővárosa sosem nyugszik, és még télen is csábítja a nyaralókat.

Persze az igazi mediterrán hangulat kora tavasztól kezdi ismét átjárni a helyieket és a látogatókat is a Barcelonától kevesebb mint 100 kilométerre fekvő apró tengerparti városban. Salou tavasztól őszig ugyanis egyet jelent a Costa Dorada simogató homokját bearanyozó napsütéssel, a vízi sportok szerelmeseinek önfeledtségével, meg persze a hosszú és felejthetetlen éjszakákkal. A világhírű helyi Pacha szórakozóhely szlogenje is lehetne: az éjszakák a Costa Doradán mindig korán érnek véget. Korán reggel.

Ferrari Land

Mielőtt néhányan legyintenétek a naphosszas strandolásra, szólunk, hogy Salou a nagy henyélés mellett elképesztő kalandokat is tartogat. A város határában található ugyanis Európa egyik legjobb vidámparkja, a PortAventura World, amely nincs egy éve, hogy kiegészült a kontinensen szintén egyedülálló Ferrari Landdel, a gyorsaság és a maranellói istálló szerelmeseinek Mekkájával. A tematikus vidámpark még azokat is elvarázsolja, akik nem rajonganak a tűzpiros autócsodákért, lévén az embert nem mindennap passzírozza bele a székbe 1,3 G gyorsulás közben.

Irány Barcelona a WizzAirrel!

WizzAir

A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, 43 ország 144 célállomását kapcsolja össze több mint 550 útvonallal. Budapestről a Wizz Air 69 járatot üzemeltet, Barcelonába 2018. március 2. hetéig szombat kivételével naponta indulnak járatok reggel 06:05-ös indulással, míg 2018 március 2. hetétől kezdődően minden nap indulnak járatok reggel 06:05-ös indulással. A jegyek Budapestről Barcelonába már 10 490,- forint viteldíjon foglalhatók a wizzair.com weboldalon, és a foglaláshoz legfeljebb 55x40x23cm méretű ingyenes kézipoggyász is jár.

A Red Force elnevezésű, 112 méter magas hullámvasúton ugyanis pontosan ez történik. Miközben az ember a kiállított Forma 1-es Ferrarikat, vagy éppen a világhírű olasz épületek másának tövében bemutatózó táncos-zenés performanszt figyeli, sikoltásra lesz figyelmes. Ez a Red Force, ami tényleg nem mindennapi élmény a látogatóknak! Egy tipp: figyelj, hogy az indulás előtt mindenképpen vegyél egy mély levegőt, hiszen a nulláról 180 km/órás „kilövés” során erre 5 másodpercig biztos nem lesz erőd (az 1,3 G, ugye…), a csúcson eltöltött másodpercben pedig nem a levegővétel, hanem a sikítás lesz az első, ami feltör belőled…

A Ferrari Land persze nem csak ehhez hasonló velőtrázó élményeket ígér, hanem a gyerekek számára néhány adrenalinszegényebb játékot is − nem beszélve az igazán emberi léptékű interaktív tárlatról és az emberfeletti Ferrari Experience 4D-s vetítéséről. Enzo Ferrari, a világhírű gyár alapítójának mottója szerint egykoron olyan autó megalkotása volt a célja, amivel a földön járva is lehet repülni, ez az élmény pedig minden látogató számára megadatik a Ferrari Landben és a PortAventura Worldben is szerencsére.

PortAventura World

Utóbbi egyébként több mint 20 éves múltra tekint vissza, és nem véletlenül találjuk mindenütt a dobogón Európa legszínvonalasabb vidámparkjainak listáin. Már önmagában a PortAvetura mérete is lenyűgözi az embert, hiszen a tematikus helyszínek között egy belső kisvasút (!) szállítja a kalandorokat. Ha gyalog indulunk útnak, bizony jobb, ha felkészülünk egy kiadós sétára, nem megfeledkezve arról, hogy úton-útfélen leesik majd az állunk. A többek között mexikói, vadnyugati, kínai és őserdei tematikát is felvonultató vidámparkban ráadásul külön vizes szekciót is találunk, természetesen rengeteg meglepetéssel.

Járd be velünk a PortAventurát, vagy tegyél egy 360 fokos fordulatot a hullámvasúton!

Felsorolni is nehéz, hogy az animátorok folyamatos ugratásai mellett a Kínai Nagyfal (!) tövében található hatalmas auditórium világszínvonalú akrobatikus musical előadásai, a vízi csúszdák mellett felállított szárítókapuk, a több mint 10 emeletes szabadesés-torony szédítő magassága vagy éppen Európa legkidolgozottabb hullámvasutai jelentik-e a legnagyobb élményt a látogatónak. Mindenkinek más, talán éppen vérmérséklet szerint, de hogy a PortAventurában senki nem fog unatkozni a végén, abban biztosak vagyunk.

Egy tipp a végére

Spanyolország vár

Bár a Ferrari Land és a PortAventura egyaránt hatalmas vidámparkok, ahol számtalan játék közül választhatunk, a főszezonban egyes helyeken a sorban állás könnyen elveheti a kedvünket a kalandoktól. Hogy ne kelljen annyit várakozni, mindenképpen érdemes rászánni egy kis pluszt, és megvásárolni a prémium belépőt… aztán csak győzzük az élményeket!

Start typing and press Enter to search