Gran Canaria

#spanyolosok véleménye

 • Admin | Gran Canaria

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • A repülőtérről a Global busztársaság járataival juthatsz el legkönnyebben mindössze néhány eurós viteldíj ellenében úti célodra, legyen az Las Palmas (25 km), Maspalomas (32 km), Playa del Inglés (34 km), Agaete (37 km) vagy Puerto de Mogán (40 km).
 • A sziget ‒ illetve a végtelennek tűnő strandok ‒ felfedezésére érdemes autót bérelni; de tömegközlekedéssel is bárhonnan bárhová el lehet jutni ‒ persze a menetrendeket nem árt előtte alaposan átnézni.

5 fun fact Gran Canaria-ról

1. HÍRADÓ

Tudtad, hogy a Kanári-szigetek a spanyol hírműsorok állandó szereplője? Mivel nyugatabbra fekszik a félszigetnél, a következő időzónába tartozik, a lelkiismeretes bemondók pedig a félszigeti idő mellett nem győzik ismételgetni, mennyit is mutat éppen azóra a Kanári-szigeteken.

2. TEIDE

A szigetcsoport Spanyolország legdélibb és legnyugatibb pontja egyben, ráadásul még az ország legmagasabb pontját is elrabolja az Ibériai-félszigettől: a Teide-csúcs a maga 3 718 méterével Spanyolország legmagasabb hegycsúcsa.

3. KARNEVÁL

A Kanári-szigetek napja mellett kiemelkedő ünnepnek számít a farsang is. Nem csoda, hiszen a tenerifei karnevált a világ egyik legnagyobb fiesztájaként tartják számon közvetlenül a Rio de Janeiro-i után.

4. SZIGETCSOPORT

A Kanári-szigetek szigetcsoport a szigetcsoportban: tágabb környezetéhez tartoznak a Zöld-foki-szigetek (önálló köztársaság), továbbá az Azori-szigetek, Madeira és a Selvagens-szigetek. Ezek mind Portugália részei, bár a Selvagens (magyarul „Vad”) -szigetek csak közigazgatási szempontból nem tartozik a Kanári-szigetekhez.

5. ÜNNEPNAP

Tudtad, hogy a szigetek elsőszámú ünnepnapja május 30. Az ok prózai, 1983-ban ugyanis ezen a napon alakult meg a kanári parlament.