Spanish Extravaganza: Michelin-csillagos spanyol futball a Ritz-Carlton Budapestben

Két világszínvonalú márka, a LaLiga és a The Ritz-Carlton, Budapest összefogása hamarosan a magyar fővárosba hozza a spanyol (gasztro)-kultúra legjavát. A világszerte futballünnepnek számító El Clásico hétvégéjén Michelin-csillagos spanyol séfek komponálnak egyedi fogásokat a The Ritz-Carlton, Budapest lenyűgöző díszletei között.

"Spanyolországban az étel mindennél többet jelent. Nekünk ez művészet, család, baráti kapcsolatok, jó és rossz időszakok váltakozása. Ilyenek voltunk, ilyenek vagyunk és ilyenek szeretnénk lenni a jövőben is. Tovább, jobban és boldogabban élünk másoknál, egyszerűen azért, ahogyan étkezünk.

A barátaim projektje, a Spanish Extravaganza Festival küldetése az, hogy mindezt bemutassa a nagyvilágnak."

Spanyolország és a világ gasztronómiájának vezető személyisége, Ferran Adriá fogalmazott így a hamarosan Budapestre érkező Spanish Extravaganza programsorozat kultúrmissziója kapcsán. A Ritz-Carlton, Budapestben rendezett gasztronómiai fesztivál három napja alatt a spanyol konyhaművészet ünnepére készülnek a The Ritz-Carlton 5 csillagos eleganciájának kíséretében.

Az esemény egyedi karaktrét növeli, hogy február 28. és március 1. között várhatóan nemcsak a konyhában készülnek spanyol varázslatra. Madridban a spanyol labdarúgás ünnepén a Real Madrid az FC Barcelonát fogadja "klasszikus" találkozón, míg Budapesten spanyol mesterszakácsok sorakoznak fel a kezdő sípszóra a társszervező LaLiga kezdeményezésére.

Rafael Centeno Moyer, Ager Urigüen, Jordi Gimeno Benito és Agustín Delgado sztárséfek az alkalomra megalkodták a LaLiga 20 csapatának gasztronómiai válogatottját.

Kifejezetten a program kedvéért látogat hazánkba a Michelin-csillagos Rafael Centeno Moyer, a vigoi Maruja Limon mesterszakácsa, a Maruja Limon az az étterem, ami 2010 óta őrzi a Michelin-csillagát, mellette Ager Urigüen, a berlini Txokoa étterem tulajdonosa és séfje, és Jordi Gimeno Benito, a spanyol nemzeti konyha koronázott királya, spanyol gasztronómiai fogásokat fognak együtt készíteni két másik spanyol szakáccsal, Andalúziából és Teneriféről.

Ahogy azt Hugo Lecanda, a The Ritz-Carlton, Budapest vezérigazgatója hangsúlyozta: “Büszkék vagyunk arra, hogy a LaLiga szállodánkra gondolt a program helyszíneként. Ez az elismerés azért is fontos számomra, hiszen mexikói és spanyol állampolgárként jól tudom, hogy Spanyolországban az étel és a foci maga a nagybetűs ÉLET, így külön öröm, hogy ennek az életérzésnek és jeles eseménynek ezúttal mi lehetünk a központja."

Ezzel a rendezvénysorozattal szeretnénk emlékezetes pillanatokat, élményeket ajándékozni vendégeinknek, akik ezáltal talán még közelebbről ismerkedhetnek meg a spanyol gasztronómia, kultúra és labdarúgás együttes varázsával.” – fogalmazott Hugo Lecanda. A Spanish Extravaganza fesztivál részletes programját megtalálhatjátok programajánló rovatunk kiemelt eseményei között.

Start typing and press Enter to search