A spanyol király kitüntette Tóth Pétert

Tegnap Spanyolország nagykövete Anunciada Fernández de Córdova adta át Tóth Péternek a Katolikus Izabella-rend tiszti keresztjét, melyet VI. Fülöp Király adományozott a spanyol-magyar Olmos és Tóth Kft. igazgatójának.

Anunciada Fernández de Córdova nagykövet javaslatára, VI. Fülöp, Spanyolország királya, a Katolikus Izabella-rend tiszti keresztje kitüntetést adományozta Tóth Péternek, a spanyol-magyar Olmos és Tóth Kft. igazgatójának. A kitüntetést a nagykövet ma délután adta át egy bensőséges ünnepség keretében, a Spanyol Nagykövetség Rezidenciáján. A nagykövet a laudatio során kiemelte, hogy Spanyolország így kívánja elismerni az igazgató munkásságát, mely döntően járult hozzá a mangalica sertésfaj kihalástól való megmentéséhez, olyannyira, hogy mára a Magyarországon tenyésztett egyik legjobb és legelismertebb fajjá vált.

Ebben segítségére voltak a Jamones Segovia tulajdonosai és vezetői – akik a mai ünnepségen is elkísérték őt – és akik e kiváló faj húsából Spanyolország és világszerte egyre ismertebb és elismertebb sonkákat érlelnek. Tóth Péter meghatározó módon hozzájárult a magyar-spanyol kapcsolatok szorosabbra fűzéséhez az állatenyésztés és élelmiszeripa területén. Amint a nagykövet említette, a spanyol gasztronómia és különösképpen a spanyol sonkák öregbítik Spanyolország jóhírét. Mindehhez nélkülözhetetlenek a Tóth Péterhez hasonló, a minőség iránt elkötelezett szakemberek.

Tóth Péter, aki az ünnepségen családtagjai, közvetlen kollégái és barátai, körében vett részt, köszönőbeszédében kiemelte, milyen szerencsésnek érzi magát, hogy lehetősége nyílt e kiváló tulajdonságokkal rendelkező faj megmentésére. Ahogy mondta, ez a kitüntetés, élete és szakmai pályafutása egyk legfontosabb elismerése. Meggyőződése, hogy mindezt a munkát, csak a spanyol Olmos család, a Jamones Segovia cég és a Monte Nevado márka tulajdonosai segítségével tudta véghez vinni.

Tóth Péter és a mangalicák megmentésének történetéről olvasd el korábbi cikkünket a képre kattintva:

Fotók: Czerkl Gábor

Start typing and press Enter to search