Camisa Negra a Budapest Parkban: Nyerjetek velünk 2 jegyet a Juanes koncertre!

Juan Esteban Aristizábal Vásquezként anyakönyvezeték, de talán még a rajongók sem ismernének rá ezen a néven. La camisa negra című gigaslágerét viszont mindenki fújja Kolumbiától a Kisalföldig, sőt a Latin Grammy díjas dalszerző-énekes hazánkban először a Budapest Parkban lép fel július 22-én. Ha megvan a jegyed, ez a cikk Neked szól… ha nincs, akkor meg pláne!

Juanes nagyot megy, és még véletlenül sem akarunk lemaradni róla. A Latin Grammy-n nemrégiben Az Év Emberének járó, elhanyagolható elismerést bezsebelő énekes eddig mindegyik lemezével a Billboard latin listájának élmezőnyében landolt és folyamatosan ontja magából a slágereket. Legutóbb május végén jelentkezett kislemezzel, amiben a kanadai sztárénekesnő, Alessia Cara is közreműködik. Csoda, ha másfél hónap alatt 27 millióan feszültek rá a Youtube-on


Juanes egyébként távolról sem az a copy-paste latin tucatzenész – és ezt nem a számtalan Grammy mondatja velünk. A kis Juan Esteban – innen a spanyol világban gyakori Juan plusz második név összeolvadás – mindössze kétéves (!) volt, amikor zongorázni kezdett, hétévesen pedig már gitározott is. Első (rock)zenekara 17 évesen még erősen Metallica-vonalon siklott, ez volt a latinos hangzású Ekhymosis, khm…

Nyerjetek koncertjegyeket a Budapest Park és a KultúrTapas közös játékán

Eddig is nagy hiba volt nem követni a KultúrTapas Instagram-oldalát (számtalan nyereményjáték, ingyenes spanyolkurzus és rengeteg jó story egy helyen), de most a legjobb pillanatban lehet javítani: a Budapest Parkkal közös játékunkon ezúttal 2 jegyet nyerhettek a július 22-i Juanes koncertre! Játékszabály és részletek az Instán, ¡suerte mindenkinek!

A metálos szárnybontogatások után sok-sok évvel, egészen pontosan 2000-ben jelent meg Juanes első szólólemeze, a Fíjate Bien – és a címadáshoz hűen tényleg érdemes volt rá odafigyelni. Három Latin Grammy-díj, és a hazai eladási listák pole-pozíciója következett. Második lemeze meg már tengerentúli sikereket hozott, és összesen 92 hétig szerepelt a Billboard latin albumlistájának első 10 helyezettje közt. A lemezen egyébként közreműködött Nelly Furtado is.

Ezek után nyilván senki nem lepődött meg azon, hogy a 2004-es Mi Sangre is a Billboard tetején nyitott, Juanes pedig bebetonozta magának a szupersztár-státuszt. A harmadik albumon három no. 1. sláger szerepelt, amik hat hónapig egymással versengve vezették a slágerlistát. 20 (sí señor, húsz!) Latin Grammy mellé Juanes bezsebelt két mezítlábas Grammy-díjat is, és csak úgy mellékesen színpadra állhatott a 2007-es Nobel Békedíj átadón – meg a legendás MTV Unplugged deszkáin.

A Time magazin meg jól beválasztotta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé.

Szerencsére a kolumbiai sztár nem hitte el magáról, hogy halhatatlan, és a zeneszerzés mellett a humanitárius munkák terén is fáradhatatlan volt – harmadik nagylemezéről nevezte el alapítványát, amely elsősorban a Kolumbiában hatalmas problémát és károkat okozó, gyakran emberéleteket követelő taposóaknákra hívja fel a figyelmet.

Persze az elsőszámú színpad Juanes számára továbbra is a zene, legutóbb 2017-ben jelentkezett – hihetetlen módon többszörös Latin Grammy-díjas – lemezzel. Ezek után felesleges a nagyotmondás: Juanes első magyarországi koncertje a nyár egyik legforróbb estéjét ígéri július 22-én a Budapest Parkba!


További infó és jegyek a Budapest Park oldalán: https://www.budapestpark.hu/events/juanes-20190722

Start typing and press Enter to search