Egy 9 éves spanyol kisfiú az Év Természetfotósa

A brit Természettudományi Múzeum által életre hívott «az Év Természetfotósa-díjat» idén ötvenedik alkalommal adták át Londonban. A díjazottak közül kiemelkedik a spanyol Carlos Pérez Naval, aki mindössze 9 évesen kapta meg a rangos kitüntetést.

A londoni Természettudományi Múzeum és a BBC angol közszolgálati csatorna nagyszabású gála keretei között ünnepelte az Év Természetfotósa-díj jubileumi átadását. A számos díjazott között megtaláljuk Máté Bence magyar természetfotóst, aki immár negyedik alkalommal nyerte meg a rangos versenyt a madarakat ábrázoló kategóriában. A zsűri által díjazott nemzetközi fotósok közül azonban nemcsak ő, hanem a spanyol Carlos Pérez Naval is külön említést érdemel.

A spanyol kisfiú munka közben

Az aragóniai Teruelből származó kisfiú mindössze 9 évesen nyerte meg az Év Természetfotósa-díjat, a képeit látva pedig bizonyára senkiben sem az ötlik majd fel először, hogy „csupán” az ifjúsági kategória győzteséről beszélünk. Carlos a hozzá hasonló korú gyerekekre ritkán jellemző kitartással és önuralommal járja Aragónia, Spanyolország, vagy éppen a világ különböző tájait egy megfelelő pillanatra várva. Természetesen szüleivel karöltve, akik életüket a kisfiú tehetségének alárendelve mindenhová elutaznak vele.

Carlos Pérez Naval és Máté Bence a nyertes pályamű előtt

A nagyszerű, és sokszor egészen különleges témákat bemutató képek közül a Természettudományi Múzeum és a BBC ezúttal egy skorpiót ábrázoló alkotást díjazott. A londoni eseményen Carlos nemcsak Katalin cambridge-i hercegnével és a legendás David Attenboroughval, hanem nagyra tartott kollégájával, Máté Bencével is találkozhatott. A díjátadó pompáján túl a 9 éves kisfiút mégis elsősorban a múzeumban kiállított dinoszauruszok, valamint a Hyde- és a St. James’s Park madarai nyűgözték le.

Íme Carlos Pérez Naval néhány korábbi lélegzetelállító munkája:

Start typing and press Enter to search