Messi 220 millió euróért a Real Madridba igazolhat

A spanyol sportlapok kivétel nélkül tényként számolnak be a hírről, amely szerint Lionel Messi még a télen aláírhat a Real Madridhoz. Noha a szenzációt egyelőre nem követte hivatalos bejelentés a madridi klub részéről, a játékos menedzsmentje nem cáfolta a hírt.

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem Fernando Torres madridi hazatérése lesz a Primera División téli átigazolási szenzációja. A karácsonyi ünnepnapokat követően a legnagyobb  spanyol sportlap, a Marca címoldalán robbant a bomba: Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke elfogadta a Real Madrid ajánlatát Lionel Messi átigazolására! A hírt természetesen a teljes spanyol sajtó átvette, meg nem erősített információk szerint Florentino Pérez 220 millió eurót fizet a játékosért a katalán klubnak − nagy címletekben.

Minden idők legdrágább átigazolása az Abu Dzabiból érkező IPIC csoport tőkéjével jöhet létre, amely nemcsak a Barcelona, hanem az argentin játékos számára is csábítónak bizonyult. Noha eddig a novemberben már megszellőztetett Adidas-szerződés sem volt képes Messit Madridba csábítani, a spanyol sajtóhírekben szereplő 25 millió eurós idényenkénti fizetést, valamint a német sportszergyártó új ajánlatát már nem utasíthatta vissza. Egyes sajtóorgánumok szerint Florentino Pérez elnök ígéretet tett arra is, hogy a Santiago Bernabéu stadion elnöki páholyát Messiről nevezik el, ami érthető módon imponált a négyszeres aranylabdásnak.

Lionel Messi

Mindez persze csak kacsa,

méghozzá a bolondok napi fajtából! Spanyolországban és a latin-amerikai országokban ugyanis Aprószentek napján, azaz december 28-án szokás áprilisi tréfát űzni. A bibliai hagyományból eredő megemlékezésnek ma már szerves része nemcsak egymás megviccelése, hanem a hamis újsághírek megjelentetése is a spanyol-ajkú országokban. A hispán sajtó nagy napja ez, hiszen a képzeletnek teret engedve bármilyen hírt szabadon publikálhat, kínos következmények nélkül. Ám még ez is ártatlan gyerekcsínynek tetszik azzal a latin-amerikai szokással összevetve, amely szerint az Aprószentek napján adott kölcsönt nem kell visszafizetni.

Noha Lionel Messi klubváltása valószínűleg nem lesz a téli átigazolási időszak szenzációja, az őszi idényben számos érdekes hír jelent meg spanyol klubokkal kapcsolatban. Nem volt tréfa például, hogy a Segunda Divisiónban szereplő CD Lugo nyári mezgarnitúráját a főszponzor és a szurkolók szája ízének megfelelően szabta. Az együttes az Estrella Galicia sörgyár támogatását egy igazán egyedi, „üdítő” mez-designnal köszönte meg, miközben másik dresszét a tartományban közkedveltnek számító polip-ételek ihlették. Nem lebecsülve a lugóiakat azért megjegyezzük, Spanyolországban a futball és a polipok kapcsolata ennél valamivel sikeresebb emlékeket idéz.

CD Lugo: polipra sör!

A kis észak-spanyolországi csapathoz hasonlóan az idén különösen jól szereplő Valenciánál is egy állat sziluettje okozott felüdülést az ősszel. A valenciaiak a klubcímer évszázada tartó alakítgatásának hagyományához illeszkedve 2012-ben újabb modernizációt terveztek, amely a DC Comics szerint túlságosan hasonlított a jól ismert Batman-logóhoz. A hír idén novemberben került nyilvánosságra, és a Valencia-szurkolók mellett sok nemzetközi futballbarát arcára csalt mosolyt. A klub természetesen cáfolta, hogy perben állnának a DC-vel, kiemelve a címerbe 1922-ben bekerülő denevéralak történelmi jelentőségét. A mémgyárat persze ekkor már nem lehetett megállítani.

Gotham City, Valencia

Hasonlóan komikus történetnek hangzott a Real Madrid klubcímerének megcsonkítása december elején, ám a közel-keleti befektetők anyagi befolyása és Florentino Pérez, elnök üzleti tevékenysége itt végül eredményre vezetett. Kétes eredményre, hiszen a klub az 1920 óta viselt királyi korona keresztjétől vált meg egy arab pénzintézet eurómillióiért cserébe. Az Abu Dzabiból befolyó összegnél bizonyára jóval kevesebbre lett volna szüksége egy kelet-madridi nyugdíjasnak, akit 85 éves kora ellenére november végén lakoltattak ki fia hiteltartozása miatt. Szerencse, hogy Paco Jémez, a Rayo Vallecano vezetőedzője és játékosai az idős asszony segítségére siettek.

Így lesz egy tréfás Aprószentek napi írásból igazi karácsonyi történet.

Start typing and press Enter to search