A spanyol király kitüntette Bacsó András borászt

Spanyolország budapesti nagykövete, Anunciada Fernández de Córdova szűkkörű ünnepség keretében adta át Bacsó Andrásnak a Katolikus Izabella-rend keresztjét, melyet VI. Fülöp spanyol király adományozott a spanyol-magyar Tokaj Oremus Pincészet nyugalmazott borász-igazgatójának.

Anunciada Fernández de Córdova nagykövet javaslatára, VI. Fülöp, Spanyolország királya, a Katolikus Izabella-rend keresztje kitüntetést adományozta Bacsó Andrásnak, a Tokaj Oremus Pincészet korábbi borász-igazgatójának. A kitüntetést a nagykövet tegnap délután adta át egy bensőséges, és – a járványhelyzetre való tekintettel – szűkkörű ünnepség keretében, a Spanyol Nagykövetség Rezidenciáján.

A nagykövet a laudatio során kiemelte, hogy Spanyolország így kívánja elismerni az igazgató hosszú és kiemelkedő borászi munkásságát, melyből több évtizedet a Vega Sicilia spanyol cég tulajdonában álló Tokaj Oremus Pincészet élén töltött el. Amint a nagykövet említette, a spanyol bor öregbíti Spanyolország hírét. Ahhoz, hogy mindez lehetővé váljon, nélkülözhetetlenek a Bacsó Andráshoz hasonló, a minőség iránt elkötelezett és nagytudású szakemberek. 

Bacsó András, aki az ünnepségen családtagjai, közvetlen kollégái barátai, és a Vega Sicilia tulajdonosainak és igazgatójának körében vett részt, köszönőbeszédében meghatottan emelte ki, milyen szerencsésnek érzi magát, hogy lehetősége nyílt részt venni egy tokaji pince, a Tokaj Oremus újraélesztésében, megmentve így a régió évszázados értékeit.

Ahogy mondta, a kitüntetés, élete és szakmai pályafutása legfontosabb elismerése. Meggyőződése, hogy mindezt a munkát, csak a tulajdonos Álvarez család segítségével és az őt, az évek során körülvevő kiváló szakmai csapat támogatásával tudta véghez vinni.

Start typing and press Enter to search