Tenisz egy bikaviadal-arénában? Valenciában ez is lehetséges!

Talán még az állatvédők is bele-belefeledkeztek a látványba. A tenisz Davis-kupa negyeddöntőjében Spanyolország csapott össze Németországgal, Rafa Nadal hosszú sérülés után tért vissza, ráadásul újabb rekordot adott át a múltnak, mégsem emiatt lesz emlékezetes a hétvége. A helyszín ugyanis nem más, mint a valenciai bikaviadal-aréna. Olé!

Valenciában mertek nagyot álmodni. Bár a belváros építészeti gyöngyszeme a bikaviadalokon túl korábban is adott már helyet más művészeti- és sporteseményeknek, a mostani Davis-kupa negyeddöntő mégiscsak kiemelkedik a sorból. A valamivel több mint 10 ezer nézőt befogadó arénánál keresve sem talált volna magának jobb helyszínt a visszatérésre a helyiek ikonja, Rafa Nadal, aki az Australian Open óta csípőbántalmakkal küzdött. Ahogy illik, a matador persze győzött is, 23. diadala pedig a Davis-kupa történetének új rekordja.

Volt tehát mit ünnepelni a XIX. század derekán épült, mór jegyeket is magán viselő arénában, amit a spanyolok meglepő gyorsasággal „szabtak méretre” a teniszezőknek. Bár a rosszmájúak könnyen mondhatnák, a nyitómeccs előtt csak a patanyomokat kellett volna eltüntetni és a vonalakat felfesteni, a spanyol bikaviadal-arénák speciális mészhomokos borítása valószínűleg még a Salakkirályt is próbára tette volna. Így mindenki jobban járt. A Nadal által is megemlített különleges hangulatba pedig talán még olyanok is belevesztek, akiknek máskor eszük ágában sem lenne belépni egy bikaviadal-arénába.

Start typing and press Enter to search