Tombol a hőség Spanyolországban − Spanyol lapszemle egy percben

Az elmúlt hét legizgalmasabb hírei Spanyolországból, röviden.

Fehérbe öltözve, fehér lufikkal demonstráltak a párbeszédért

A katalán függetlenség ügyében új fejleményként a “Dialogo YA!” demonstrációja mutatott újat, hiszen a jelenség lényege a párbeszéd serkentése volt mindként oldal részéről. Mind Madridban, a Colón téren és Barcelonában a Sant Jaume téren párhuzamosan folytak a demonstrációk. 

Új közösségi kezdeményezés: itt a “bookcrossing”

A “Mueve Tu Lengua” kiadó Madridban és Barcelonában kezdi meg a később országosra tervezett közösségi kezdeményezését, amely keretei között összesen 15 000 könyvet fognak teljesen ingyenesen kiosztani. Az akció október 14 és 15-én zajlik majd, a madridi Centro és a Chamberí városnegyedekben, valamint 21 és 22-én a barcelonai Ciutat Vella és az Ensanche de Barcelona negyedekben.

Neked melyik a kedvenc spanyol könyved? (Cikkünkért katt a képre!)

Drágul a Netflix Spanyolországban 

Havi körülbelül hatszáz forinttal, azaz 2 euróval, drágul a spanyolországi Netflix Premium csomagjának havidíja. Az alapcsomag ára nem változik, marad a megszokott 7 euró 99 cent. Az áremelkedést az egyre több új Netflix-exkluzív sorozat és film bevezetésével magyarázta a cég.

Csak kitalálta, hogy 5 ujját törte el a katalán rendőrség

A 33 éves Marta Torrecilla, egy katalán internetes videó “főszereplője”  a katalán rendőrséget azzal vádolja, hogy a demonstrációk folyamán az ujjait “egyenként” törték el, valamint szexuálisan is molesztálták a tüntetésekkor. Az ügy kirobbanása óta egyébként már többször is visszavonta, finomította, módosította kijelentéseit, hiszen “kicsit talán túlzott”, ahogyan ő mondta. Sok szakértő kifejezetten cáfolja a nő vádjait az internetre feltöltött videón látottak alapján.

Narcos: tanulj spanyolul kedvenc Netflix-sorozatunkkal! (katt a képre)

Mindeközben tombol a hőség Spanyolországban

A 31 fokot is megközelítette a hőmérséklet Madridban az elmúlt 3-4 napban, miközben Andalúziában a 35-36 fok sem volt ritka ugyanezen időben. A “leghidegebb” a Spanyolország északi részén található Cantabria területén volt, ahol a hőmérséklet épphogy elérte a 23-24 fokot.

Start typing and press Enter to search