Vigóba spanyol topfutballt hoztak a Háromkirályok − vendégségben a Celta Vigónál

A Celta Vigo nem tétlenkedik az újévben. Miután tegnap nagy csatában egy-egyes döntetlent játszottak a Barcelonával a Király Kupa nyolcaddöntőjében, vasárnap a LaLigában gyengélkedő Real Madridot fogadják a Balaídos stadionban, majd következik a kupa-visszavágó Barcelonában. Juan Carlos Unzué, az égszínkékek vezetőedzője bizakodó, ám kérdés, a Celta kerete hogyan reagál a rotációra és az egy héten belül lejátszandó 3 mérkőzésre a LaLiga óriásai ellen. A Barcelonát és a Madridot ismerjük, de mi a helyzet a Celta Vigóval?

A spanyol gyerekek nincsenek könnyű helyzetben. Európa legtöbb országával ellentétben nekik nem a Mikulás és/vagy a Jézuska hozza a karácsonyi ajándékokat, hanem a Háromkirályok. A katolikus ország hagyományai nem nélkülözik a logikát, hiszen a Napkeleti Bölcseknek − mondjuk úgy − profiljába vág az ajándékozás, ám január 6-ig várni rájuk igazi türelemjáték. Más játék híján ez azért nem az igazi.

Még szerencse, hogy a spanyol futball ezekben a napokban is szolgál érdekességekkel − a vigói Celtánál nem is kevéssel méghozzá. A Király Kupa nyolcaddöntőjében vitézkedő galíciai csapat az újév első mérkőzésén nagyot küzdve egy-egyes döntetlent ért el a Barcelonával, ami még akkor is nagy szó, ha tudjuk, Ernesto Valverde, a katalánok mestere alaposan felforgatta csapatát.

Kisebb mértékben ugyan, de erre a Celtánál is szükség volt, hiszen vasárnap a bajnok Real Madrid érkezik a Balaídos stadionba, és Unzuének a barcelonai visszavágóra is gondolnia kell. Noha a spanyol viharsarokban fekvő városra és csapatára itthon hajlamosak vagyunk legyinteni, a Madridnál ezt a hibát biztosan nem engedhetik meg maguknak, ha meg akarják kezdeni a nagy tavaszi felzárkózást a tabellán.

Vendégségben a Celta Vigónál

A győri Ball Around The Globe csapata 10 ezer kilométeres (!) spanyol futball-körútján a nyáron Vigóba is ellátogatott, így nemcsak megvalósította azt, amiről a spanyol futball szerelmesei hétről-hétre álmodnak, hanem alábbi videójuknak köszönhetően mi is betekintést kapunk Galícia és a vigói labdarúgás hátterébe és hagyományaiba. A városban imádják a focit, és miután a Celta karácsony előtt éppen az örök rivális Deportivót verte idegenben, az égszínkék szurkolói hasonló folytatásra vágynak: 2018 első bajnokiján, a Real Madrid ellen.

Start typing and press Enter to search