3+1 last minute karácsonyi ajándék ötlet spanyolosoknak

Mielőtt még az utolsó adventi napokra leereszkedne a fényfüzérekkel súlyosbított lila köd, valamit tisztázzunk: néha még azokat sem könnyű meglepni karácsonyra, akik igazán közel állnak hozzánk. A fejvesztett Google-keresések helyett ezért feldobunk inkább 3+1 parádés ötletet, amihez csak arról kell megbizonyosodnod, hogy az illető (őrült) spanyol(os)-e? Mondjuk, ha követi a KultúrTapast, ez már nem is kérdés…

1. Ajándék a Spanyol konyha szerelmeseinek

„Az újévben is a közösen eltöltött pillanatok lesznek a legértékesebbek.” Nehéz lenne vitába szállni a Pata Negra karácsonyi szlogenjével, hiszen egy közös tapasozás Budapest első tapas bárjában majdnem olyan, mintha elvinnéd őt Spanyolországba (mondjuk a pénztárcádnak még annál is jobb)! A Pata Negra ajándékutalványa már csak azért is nagyon praktikus, mert tetszőleges összegben megváltható, és kellően mutatós ahhoz, hogy egy pillanatig se kelljen a csomagolással bíbelődnöd. A Pata Negrában amúgy is megadják a módját: a Kálvin téri és Frankel Leó úti andalúz csempék és hamisítatlan spanyol sonkák mellé a Paulay Ede utcai étteremben még a faszénparázs felett is megforgatják a tapasokat.

 

2. Karácsonyi koccintás a Spanyol borok kedvelőinek

Ha pedig spanyol borok, akkor kihagyhatatlan a Vino Castillo Borház, amelynek webshopjában évek óta olyan szortimentet találunk, aminek láttán a legkritikusabb borkedvelők is csak csettinteni tudnak. A szokásos akciók és ingyenes házhoz szállítás mellett közel egy éve immár belvárosi borszaküzletükben is kedves és szakértő segítséggel, no meg remek katalán cavákkal, roppanós fehérekkel, friss rosékkal és komoly vörösekkel várnak mindenkit új, Kertész utcai boltjában. Ha pedig ez is kevés lenne, a hatalmas választék arra is lehetőséget ad, hogy a kedvenc spanyol (bor)vidékek és nyári úti célok nedűivel garantáltan eltaláljátok a legjobb karácsonyi ajándékot.

3. Spanyoltanulás a karácsonyfa alatt?

Nyelvtanulónak nyelvtanulást ajándékozni kábé akkora grincseskedés, mint fogyókúrázónak proteincsokit. Hasznos-hasznos, de mégis ünneprontó… kivéve a spanyolosokat! A spanyoltanulás ugyanis igazából szerelem és szuper időtöltés. Pláne egy olyan támogató környezetben, mint a Granada Nyelviskola, amely éppen 10 éve várja a spanyoltanulókat a Széna térnél.

Kizárólag spanyol nyelvet oktatnak, online és tantermi formában egyaránt, s emellett számos kulturális és közösségépítő programot szerveznek a túrázástól a korcsolyázáson át a… karácsonyozásig. Nem csoda, ha a családias légkörben szívesen töltik együtt az időt a diákok és könnyen születnek új barátok. Ugye, hogy egy ilyen nyelvtanfolyamra ajándékutalványt tenni a fa alá nem is grincses…!?

3+1. Süssünk-főzzünk, spanyolosok!

Sajnos gyakran előfordul, hogy a nagy karácsonyi ajándékhajkurászásban pont a lényeget veszítjük szem elől. Hiába puffogtatjuk, hogy jobb adni, mint kapni, ha időközben kidülledt szemekkel rohangászunk és szeretet helyett az infarktus „melengeti” a szívünket… Néha ráadásul egy kis figyelmesség többet ér bármilyen személytelen ajándéknál, ezért ha tudjuk, hogy szeretteink örülnének egy kis spanyolos karácsonyi hangulatnak, itt az ideje elengedni a feszkót és sütni egy ünnepi paellát roscónt! Garantáljuk, hogy a legnagyobb meglepetést az találja meg benne, aki megsüti…

spanyol_paella

 

Start typing and press Enter to search