Kultúra

Kultúra

Donostiako Piratak: Tengerre San Sebastián!

Molnár Péter | 2016.08.14.

A kétezres évek elején a san sebastiáni fiatalok megunták, hogy a város potentátjai évről-évre a saját ízlésük szerint alakítják a baszk „Nagyhét" rendezvénysorozatát. Gondoltak egy merészet, és vérbeli kalózok módjára megszervezték a saját ünnepségüket. Közel 15 évvel később az Aste Nagusia egyik legkülönlegesebb eseményét már a pirátok tengerre szállása jelenti.

#san sebastián #baszkföld #baszk nyelv #baszk #baszk kultúra #donostia #baszk városok

Kultúra
Kultúra

Add fel, Sziget! − Itt a nagy spanyol fesztiválkörkép

Molnár Péter | 2016.05.29.

Bár a Magyarországon világhírű hazai fesztiválok árnyékában keveset hallunk róluk, a spanyol fesztiválok között nem nehéz elképesztő koncerthelyszíneket és irigylésre méltó line-upokat találni. Kortyoljatok hát egyet a sörötökbe, dőljetek hátra a fűben és bólogassatok lazán a KultúrTapas monstre fesztiválkörképére − mintha csak ott lennétek.

#spanyol zene #spanyol bandák #spanyol fesztiválok #spanyol zenei fesztiválok #spanyol koncertek #koncertek spanyolországban #fesztiválok spanyolországban

Kultúra

Eszeveszett mesék: 7 Oscar-gyanús argentin film

Kürthy Ádám András | 2016.02.21.

Az idei Oscar-gálára Magyarország a szokásosnál is jobban figyel. Érdekes, hogy míg a jelölések terén magabiztosan előzzük Argentínát a képzeletbeli éremtáblázaton, egy esetleges második Oscar-díjjal pont behoznánk őket a nyertesek számában. Összegyűjtöttük, mi mindent érdemes tudni az elmúlt 87 év legsikeresebb argentin filmjeiről.

#buenos aires #argentin filmek #almodóvar #ricardo darín #oscar-díj #argentin színészek

Kultúra
Kultúra
Kultúra
Kultúra
Kultúra

Így még sosem láttad a Háromkirályok történetét

Árva Márton | 2016.01.06.

A spanyolok minden évben izgatottan várják január 6-át, és ennek megfelelően a Háromkirályok történetét is rengeteg módon megközelítették már. Mi szeretjük, ha ott mutatnak újat, ahol aligha várnánk, ezért most egy valódi kuriózumot ástunk elő a feldolgozások sokaságából.

#spanyol film #spanyol filmek #spanyol rendezők #vízkereszt spanyolországban #spanyol vízkereszt #madarak éneke #albert serra

Kultúra