Kultúra

Kultúra

Eszeveszett mesék: 7 Oscar-gyanús argentin film

Kürthy Ádám András | 2016.02.21.

Az idei Oscar-gálára Magyarország a szokásosnál is jobban figyel. Érdekes, hogy míg a jelölések terén magabiztosan előzzük Argentínát a képzeletbeli éremtáblázaton, egy esetleges második Oscar-díjjal pont behoznánk őket a nyertesek számában. Összegyűjtöttük, mi mindent érdemes tudni az elmúlt 87 év legsikeresebb argentin filmjeiről.

#buenos aires #argentin filmek #almodóvar #ricardo darín #oscar-díj #argentin színészek

Kultúra
Kultúra
Kultúra
Kultúra
Kultúra

Így még sosem láttad a Háromkirályok történetét

Árva Márton | 2016.01.06.

A spanyolok minden évben izgatottan várják január 6-át, és ennek megfelelően a Háromkirályok történetét is rengeteg módon megközelítették már. Mi szeretjük, ha ott mutatnak újat, ahol aligha várnánk, ezért most egy valódi kuriózumot ástunk elő a feldolgozások sokaságából.

#spanyol film #spanyol filmek #spanyol rendezők #vízkereszt spanyolországban #spanyol vízkereszt #madarak éneke #albert serra

Kultúra
Kultúra

"El flamenco nació del encuentro de distintas culturas" − entrevista a la bailaora Zsófia Pirók

KultúrTapas | 2015.11.11.

E-STUDIO sorozatunkban ezúttal a KultúrTapas Spanyol Klub első vendégével, Pirók Zsófia flamenco-táncművésszel olvashattok spanyol nyelvű interjút. A beszélgetésből kiderül, milyen volt Zsófi első találkozása a híres andalúz akcentussal, milyenek egy országos flamenco-turné előkészületei, és még a kulisszák mögé is bekukucskálhatunk!

#spanyol #flamenco #andalúz flamenco #pirok zsófia #flamenco tanfolyam #pirók #suspiros #lippai andrea

Kultúra

Amit a mexikói halottak napjáról tudni akartál

Báder Petra | 2015.11.03.

November első két napján Mexikó ünnepel: a családok és a közintézmények oltárokat állítanak halottaiknak, sokan pedig a temetőben éjszakáznak, halottjuk kedvenc ételeit eszik és dalait énekelik. Bár a Halloween erős hatással van a Világörökség részét képező fiesztára, most a tipikusan mexikói hagyományokról fogunk szólni. Báder Petra helyszíni riportja egyenesen Mexikóból!

#latin-amerika #mexikó #mexikói hagyományok #halottak napja #mexikói halottak napja #mexikói kultúra

Kultúra