Kultúra

Kultúra

Flamenco – az örökölt andalúz életfilozófia

Zsiray Eszter | 2015.01.24.

A flamenco egy olyan csoda, amit látni kell egyszer az életben – sem Andalúziát, sem az andalúz lelket nem lehet teljes egészében megérteni nélküle. Nem véletlen, hogy az UNESCO 2011-ben az eszmei kulturális világörökség részévé választotta, ahogyan az sem, hogy minden jóravaló turista, aki beteszi a lábát Spanyolországba, látni, hallani, érezni akarja.

#spanyol zene #andalúzia #dél-spanyolország #flamenco #spanyol tánc #spanyol flamenco

Kultúra

Franco tábornok és a spanyol diktatúra filmjei

Lénárt András | 2015.01.15.

Kevesen tudják, de Franco tábornok közvetlenül is részt vett a spanyol filmkultúra alakításában. A legfontosabb kapcsolódási pont bizonyára a Raza (Faj) című filmregény szerzőisége, amelyet Jaime de Andrade álnéven jegyzett. Hatalmas filmtárában mégis alig voltak spanyol alkotások.

#spanyol film #spanyol filmek #spanyol dokumentumfilmek #franco tábornok #franco diktatúra #spanyol történelem

Kultúra
Kultúra
Kultúra
Kultúra
Kultúra

A spanyol Reszkessetek, betörők nyomában

KultúrTapas | 2014.12.27.

Sok családban a mértéktelen ünnepi lakomákat követő beszélgetések vizuális háttere (a karácsonyfa mellett!) a televízió. A modern ünnepkör elengedhetetlen része persze a legtöbbször nézhetetlen műsort kínál idehaza, ezért joggal merülhet fel Bennetek a kérdés: vajon mit néznek a spanyolok karácsonykor? Spanyol karácsonyi filmek akkor és most.

#spanyol filmek #spanyol mozi #karácsony spanyolországban #spanyol karácsonyi filmek #spanyol ünnepi filmek #spanyol karácsonyi mozi

Kultúra
Kultúra
Kultúra