A Fran Palermo frontemberével adott ki új albumot a spanyol zeneszerző

Új albummal jelentkezett a Budapesten élő Alejandro Moreta. A multiinstrumentalista málagai művész 12 új szerzeményéből álló, lírai „Legends of a Singular Blue” albumon ismét együtt játszik Henri Gonzóval, a hazai indie egyik legfelkapottabb zenekara, a Fran Palermo frontemberével.

Alejandro Moreta nem tud elszakadni Budapesttől. Itt él és itt alkot, noha először minden vágya az volt, hogy visszamehessen Málagába és elfelejthesse a magyar kalandot. Bizarr nevű Music Illness Cash-machine formációjával végül mégis nálunk eresztett gyökeret, így most egyáltalán nem okozott meglepetést, hogy egyedi hangzású új albumán ismét megszólal a Fran Palermo frontembere, Henri Gonzo és több hazai művésztársa is. „Henrivel zenélni mindig öröm, természetesen jön: ő gitárt ragad, én leülök a zongora mellé, és belépünk a dallamok világába, ahol rengeteg „felfedezésre váró” zene van.” – nyilatkozta korábban Alejandro Moreta.

A málagai születésű Alejandro Moretával a Covid-járvány első hulláma alatt készítettünk nagyinterjút, csak azért nem a már-már pátriájának tekinthető Nagymező utcában, mert a karantén mindannyiunkat kötelezett. A zenei tanulmányait a Málagai Konzervatóriumban (Conservatorio Superior de Málaga) kezdő multiinstrumentalista zeneszerző eredetileg trombitán tanult játszani, de mindig is zongorázni és gitározni akart, amelyeket végül autodidakta módon sajátított el. Új, Budapesten rögzített Legends of a Singular Blue című albuma tökéletes lenyomata sokszínűségének, és teljes egészében elérhető a YouTube-on.

 

Start typing and press Enter to search