Caviar Bardem? Nem (csak) a Dűne miatt ájultunk el (ismét) Javier Bardemtől

Ha lemaradtál Javier Bardem hétvégi születésnapjáról, és még a Dűne első részét sem láttad, nemhogy a másodikat, itt az idő, hogy pótolj valamit gyorsan. Javasoljuk, hogy először ezt a Wired-(ön)interjút, amiben a világ legsármosabb, véleményesen jóképű spanyol színésze ellenállhatatlan humorral mesél az életéről a legnépszerűbb… khm… Google-keresések alapján.

Javier Bardem vélhetően két okból nem futott be nagy karriert rögbi-játékosként. Egyrészt Bigas Luna és az emlékezetes Sonka, sonka már 23 évesen eldöntötte a sorsát, másrészt, ahogy ő fogalmazott egyszer, „Spanyolországban rögbi-játékosnak lenni olyan, mint Japánban torreádornak”.  A hat Goya-, valamint egy BAFTA-, Golden Globe- és Oscar-díjas színészikon azért a spanyol utánpótlás-válogatottban így is meghatározó szerepet játszott. A Wired kicsit születésnapi, nagyon Dűne-promóciós interjújában pedig azt is elárulta, miben hasonlít egymásra a színészet… és a rögbi.

Ermenegildo Zegna 2018-as tavaszi-nyári kollekciójának reklámjában

Ki volt Javier Bardem kedvenc Dűne-szereplője 25 éves korában, amikor először olvasta a könyvet? Miért nem vezet autót, és miként éli túl a stáb, ha egy szerep kedvéért mégis be kell ülnie a volán mögé? Melyik spanyol rendezőt tekinti a mentorának, és melyik film forgatásán találkozott először Penelopé Cruzszal? Hogyan tanult meg angolul és miért érzi néha könnyebbnek, ha nem az anyanyelvén kell szerepet játszania?

A Wired gyűjtése szerint ezek, és néhány jóval sablonosabb kérdés számít a legnépszerűbb keresési találatnak Javier Bardem kapcsán a Google-ben. A spanyol színésszel készült öninterjútól mégis a sablonosság teljes hiánya, az őszinte természetesség és a lehengerlő humor miatt ájultunk el az első kérdés után. Jöhet a második rész. A Dűnéből is.

Start typing and press Enter to search