Almodóvar nyereményjáték premier az Instán

Egy régi (Volver) és remélhetőleg egy új Almodóvar-kedvenc (Fájdalom és dicsőség) premierjét ünnepeljük a héten, ezért a budapesti Spanyol Nagykövetséggel és az idén 25 éves Cirko-Gejzír mozival közreműködve nagyszabású nyereményjátékot hirdetünk. Nézzétek meg velünk újra a Volvert az Urániában, és merüljetek el Antonio Banderas / Pedro Almodóvar fájdalmas és dicsőséges visszatekintésében.

Négy felejthetetlen film és hamisítatlan spanyol moziest után május 22-én a Volverrel zárul az Uránia Nemzeti Filmszínház Carmen Maura retrospektív sorozata, és ahogy megszokhattátok, erre mi is készülünk. A Cannes-ban a teljes női szereplőgárdát (és Pedro Almodóvart is) bearanyozó film vetítésére egy páros belépőt sorsolunk ki a KultúrTapas Instagram-oldalán. A Volver-, és ezzel az Almodóvar-nyereményjáték sorozat első csapója már el is kezdődött, itt tudtok részt venni rajta.

 

A Volvert egy spanyol mozirajongónak (ebből az összetételből a spanyol vagy éppen a mozi is elhagyható, tetszés szerint) sem kell bemutatni. A Cruz-Almodóvar páros (eddigi?) apoteózisát jelentő mozi esetében azonban ne feledkezzünk meg a Spanyolországban gyakran csak Pe néven emlegetett színésznő mellett felvonultatott parádés szereposztásról sem, benne az Uránia retrospektívjének főszereplőjével, Carmen Maurával.

Nagyon készülünk az új Almodóvar film csütörtöki premierjére is. A hírek szerint az idén 70 éves kultrendező nemcsak parádés szereplőgárdájával (a sokat emlegetett Cruz-Banderas páros mellett ott lesz a remek Cecilia Roth, Susi Sánchez, Raúl Arévalo, Asier Etxeandia és nem utolsó sorban az egyre sármosabb Leonardo Sbaraglia is), tehát a kiemelkedő színészek mellett a történetvezetés is sokat, egészen pontosan egy életmű összefoglalását ígéri.

 

A Fájdalom és dicsőséget május 23-tól naponta háromszor is műsorára tűző Cirko-Gejzír mozival közös nyereményjátékunk nem véletlenül a csütörtöki premier napján indul, és a következő hetekben igazi nyereményesőt ígér Almodóvar és a spanyol mozi szerelmeseinek. Érdemes lesz tehát követni a KultúrTapas Instagram-oldalán, ha még eddig nem tettétek volna. Hiba volt, de most a legjobb pillanatban javíthattok. Játékra fel, ¡suerte!

Start typing and press Enter to search