Donostiako Piratak: Tengerre San Sebastián!

A kétezres évek elején a san sebastiáni fiatalok megunták, hogy a város potentátjai évről-évre a saját ízlésük szerint alakítják a baszk „Nagyhét” rendezvénysorozatát. Gondoltak egy merészet, és vérbeli kalózok módjára megszervezték a saját ünnepségüket. Közel 15 évvel később az Aste Nagusia egyik legkülönlegesebb eseményét már a pirátok tengerre szállása jelenti.

Jó lesz, ha mindenki megembereli magát, mert egy hét bizony még hátravan. San Sebastián lassan átveszi a képzeletbeli stafétabotot Vitoria-Gasteiztől, így a baszk nagyvárosok hétről-hétre tartó maratoni ünnepségsorozata a hagyományokat követve folytatódik: Pamplona, Vitoria-Gasteiz, Donostia-San Sebastián és a sor végén Bilbao.

Donostia-San Sebastián persze nemcsak festői tengerpartjával tűnik ki közülük, hanem merész kalózaival is. A fiesta végén házilag barkácsolt ladikok százait teszik vízre Donostiában − a pirátok kivétel nélkül csak baszk nevén emlegetik a várost −, hogy délután megkezdődhessen a tenger és a lenyűgöző szépségű Kagyló-öböl meghódítása. Tengerre fel!

Ha a hangulatos fenti kisvideó után kedvet kaptatok a vízre szállás őrült oldalába is belekóstolni, kattintsatok ide.

Start typing and press Enter to search