Egy jó spanyol sör még Jean Renót is megpuhítja

Az Estrella Damm idén nyáron is mosolyt csempész a szátok szélére.

Az egyik legpatinásabb spanyol sörmárka idei rövidfilmjében ismét megérezte, hogyan kell lepalackozni a nyári napsütést. Az 1876-ban alapított Estrellánál úgy tűnik, immár nemcsak a sörfőzésre van meg a tökéletes recept. Végy egy nemzetközileg ismert sztárt, adj hozzá egy feltörekvő spanyol színészt, és mindezt fűszerezd meg a legjobb hazai alapanyagokkal: rengeteg napfénnyel, csillogóan kék tengerrel valamint a spanyol konyha mindig ínycsiklandó frissességével. Ha pedig a fogás elkészítését a mai spanyol film legjobb „szakácsaira” bízod, már biztosan nem hibázhatsz.

Tavalyi cikkünkért katt a képre!

Tavaly a Dakota Johnson és Quim Gutiérrez főszereplésével készült Vale kedves kis története után mosolyogtunk mediterrán hangulatban – és kerestük mindhiába a behűtött spanyol sörünket –, idén a Las pequeñas cosas kapcsán tettük ugyanezt. A fakanál Alejandro Amenábart követően ezúttal a kétszeres Goya-díjas Alberto Rodrígueznek jutott, aki elsősorban a parádés Mocsárvidék (2014) kapcsán lehet ismerős. A húzónévnek szerződtetett Jean Reno magától értetődően lubickol önmaga megformálásában, a kedvesen ironikus történetben pedig ennek csak örülhetünk.

Pláne, hogy mindeközben Laia Costa (No me quites; Victoria) megmutatja, hogy nem véletlenül tartják a fiatal spanyol színészgeneráció egyik legígéretesebb tagjának. A barcelonai színésznő pontosan azt adja hozzá az Estrella produkciójához, amiben egyébként sem szenved hiányt: mosolyt. Garantáljuk, hogy a Las pequeñas cosas végtelen mediterrán bája tökéletes negyedórát nyújt majd mindenkinek, és visszacsempész valamit a lassan búcsúzni készülő nyári napok hangulatából. Csak legyen majd valaki, aki Nektek is hoz egy jó hideg spanyol sört a megfelelő pillanatban.

Start typing and press Enter to search