La Luz del Flamenco koncert

Az év legsötétebb időszakában a flamenco fényei köré gyűlünk, hogy meséljünk, nevessünk, sírjunk, örüljünk, mindebben összekapcsolódjunk. A tánc, a ritmus, a dal és dallam szavak, amiket az egymásra figyelés köt őket össze a flamenco nyelvének szabályai szerint. A fénykörbe mindenki bevonódik, aki jelen van, rezdüléseink egymásba fonódva alakítják a dalok, mozdulatok folyását, a ritmus lüktetését.

A flamenco hagyományai a közösségben élő egyén egyszerű szükségletei révén születtek. Elmondani azt, aminek örülünk, ami bánt, elfogadni azt, ami megváltoztathatatlan, erőt nyerni a változáshoz akkor, amikor arra van szükség.

Innen ered a végtelen életöröm, a felfokozott szabadság, a megingathatatlan tartás és erő, a szenvedély és drámaiság, ami a flamenco sajátja.

Minél nehezebb a mindennapi lét, annál erősebb a szükség és vágy, hogy egymásba kapaszkodva meséljünk, visszatérjünk erőnk és tartásunk forrásaihoz, örüljünk egymás és magunk szépségeinek és szabadnak érezzük magunkat.

A La LUZ del Flamenco koncerten ebben a szellemben kelti életre a tüzet Keck Mária nemzetközi hírnévnek örvendő flamenco táncművész és énekes, Böröcz Petra flamenco táncművész, valamint Girán Péter gitárművész.

Keck Mária kilenc évig élt és építette művészi karrierjét Spanyolországban. Mint táncos és énekes számos tradicionális flamenco és flamenco fúzió projekttel (De Cobre, Pellizco del Foro, Miguel Reyes Sextet, Ex Auro) utazta körbe Európát, Argentínát, Mexikót és Japánt.
Böröcz Petra flamenco táncművészt az utóbbi években főként az improvizatív tradíción alapuló koncerteken, valamint a flamenco és a modern táncnyelveket ötvöző előadásaiban láthatta a fővárosi közönség.

Mária és Petra hazai és nemzetközi flamenco művészekkel együttműködve teremtenek élő flamenco közeget és szcénát Budapesten az utóbbi tíz évben előadások és workshopok keretein belül. Girán Péter pécsi gitárművész, számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja, győztese. A Szegedi és Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti karain tanít, pár éve foglalkozik aktívan flamencóval, a Flamenco Sopianae tagja.

Ének, tánc - Keck Mária
Tánc - Böröcz PetraGitár - Girán Péter

Jegyár: 3900 Ft

Start typing and press Enter to search