A Pesti Tangó Színház bemutatja: Encuentros

A Pesti Tangó Színház május 15-i előadása Budapestre varázsolja Buenos Airest. Programajánló itt, nyereményjáték az Instagramon.

Buenos Airesben a tangót két külvárosi, egymással rivális banda törvényen kívüli alakjai határozzák meg. A karakterek – miként a Dekameron kerettörténetében a járvány elől vidéki kastélyba menekülő szereplők – a nagyvilág viszontagságaival szemben a milongákon (tangó esteken) találnak menedéket. A párok, akiket az élet, a közösség egymás mellé sodor, táncukkal, – hasonlóképpen a tangó szövegekhez (melyek minden túlzás nélkül tekinthetők költészetnek) – egy-egy rövid történetet, az emberi létre általánosan jellemző, örök érzések széles skáláját mutatják be:
szerelmet, féltékenységet, sóvárgást, nosztalgiát, elvágyódást, humort, pajkosságot, küzdelmet.
A történet nem csupán egy-egy pár kapcsolatát ábrázolja, hanem bonyolultabb kapcsolatrendszerek, közösségek működését: rivalizálást, elvárásokat, szerelmi háromszöget, megfelelni vágyást, beilleszkedést. Vajon az egyén boldogsága, vagy a közösséghez való tartozás fontosabb-e? Valóban annyira különbözünk más közösségektől? Mi a fontosabb, az, ami mindannyiunkban közös, vagy éppen az, amitől minden egyes ember más?

A Pesti Tangó Színház előadása. A társulat tagjai a magyar tangós élet meghatározó személyiségei.
Táncosok:

Freész Kata 
Horváth György
Juhász Edina
Lucas Molina Gazcón
Novák Gábor 
Serbán Andrea
Szeghalmi Endre
Valkusz Lili

Koreográfus:
Somos Judit

Start typing and press Enter to search