Mexikó újra kiáll az egyenlőség és a sokszínűség mellett

A budapesti Mexikói Nagykövetség és a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) megerősítik elkötelezettségüket a sokszínűség mellett: Őexc. David Nájera, Mexikó budapesti nagykövete november 18-án ismét aláírja az EU Sokszínűségi Kartát, összekapcsolva a Mexikói Kormány Külügyminisztériuma és Külképviseletei által népszerűsített Feminista Külpolitika koncepciójával. A rendezvény részeként kiemelkedő magyar kortárs művészek alkotásai kerülnek kiállításra, amelyek elősegítik az egyenlőséghez, a sokszínűséghez és a női vezetőkhöz kötődő kultúrák közötti párbeszédet.

A Mexikói Nagykövetség 2020. november 18-án már harmadik alkalommal erősíti meg elkötelezettségét az egyenlőség és a sokszínűség mellett, valamint kiáll a diszkrimináció ellen azáltal, hogy aláírja az EU Sokszínűségi Kartát. A kezdeményezés jelenleg az Európai Unió 26 országában aktív, Magyarországon a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF), az EU Sokszínűségi Karta kizárólagos képviseleteként népszerűsíti. Őexc. David Nájera nagykövet úr aláírása kapcsolódik a Mexikói Kormány Külügyminisztériuma és Külképviseletei által népszerűsített Feminista Külpolitika koncepciójához is.

Az eseményen részt vesz Czakó Borbála, a HBLF elnöke, Fieszl Zsuzsa a HBLF ügyvezetője, illetve Demján Sándorné a Demján Sándor Alapítványtól. A Mexikói Nagykövetség folytatja a nemi egyenlőség és a sokszínűség népszerűsítését, nemcsak mint gazdasági, kulturális és oktatási tevékenységek promótálása, hanem mint a politikai dialógus és együttműködés része. A rendezvény részeként kiemelkedő magyar kortárs művészek, többek között

Gáspár Annamária, Kusovszky Bea, Naomi Devil, Fajgerné Dudás Andrea, Borsi Flóra, Verebics Katalin, Rabóczky Judit Rita, Soós Nóra, Gallai Judit Ágnes, Meska, Gaál Kata, Radák Eszter y Nagy Krisztina (Tereskova) alkotásai kerülnek kiállításra, a művek kurátora Koltai Edina művészettörténész.

A kiállított munkák tükrözik a nők művészi megnyilvánulásait kortárs és globális környezetben, akár képileg, akár absztrakt módon elősegítve az egyenlőséghez, a sokszínűséghez és a nők vezetői pozícióban betöltött szerepéhez kötődő kultúrák közötti párbeszédet. Ez egy példátlan gyűjtemény minőségében és témájában egyaránt, valamint tekintve a közreműködő művészeket. A Mexikói Nagykövetség budapesti rezidenciáján kerülnek bemutatásra az alkotások. Különböző médiaplatformokon virtuális kiállításként megtekinthető az érdeklődő nagyközönség számára.

A Sokszínűségi Kartát már több mint negyven Magyarországon működő magánszervezet és transznacionális vállalat írta alá. A Sokszínűségi Karta kezdeményezést Magyarországon Kanada, Hollandia és az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetségei egyaránt támogatják. A Karta célja a szemléletformálás, a szervezetek vezetőinek elkötelezése és támogatása a szervezeti sokszínűség megvalósításában, egyúttal inspiráció is a humán erőforrás menedzsment fejlesztésére, újragondolására. Az Európai Sokszínűségi Karta tagsága lehetőséget biztosít az országok közötti jógyakorlatok megismerésére és megosztására, valamint az Európai Unió Sokszínűségi Hónapján való részvételre is.

Start typing and press Enter to search