spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás

Pero ¿por qué ‘chiringuito’?

KultúrTapas | 2016.05.23.

Egy nyelv, amely világszerte közel 400 millió ember anyanyelvének számít, egészen biztosan rejtegetni fog néhány különleges kifejezést. A tapasztalatok szerint ezek közül is a hazai nyelvtanulók egyik kedvence a 'chiringuito', amit Spanyolországban a tengerparti bárokra szokás mondani. A hangzásánál már csak az eredete rejtélyesebb, ezt mutatjuk be Nektek most E-STUDIO rovatunk legújabb részében. (Ajánlott tudásszint: A2)

#spanyol #spanyolország #spanyol utazás #spanyol tengerpart #spanyol nyaralás #spanyol turizmus #spanyol strandok

Spanyol Nyelvtanulás

Miben más a dél-amerikai és az európai spanyol?

Zoltán Szilárd | 2016.05.22.

Egy kérdés, amely minden kezdő spanyol nyelvtanulót foglalkoztat, számtalan nyelvészeti lexikont töltött már meg és természetesen jó néhány vicces videóval is megörvendeztette a YouTube-generációt. Itt az idő, hogy ezt mind összeeresszük és közérthető nyelvészeti áttekintés mellett jót mosolyogjunk azon, milyen sokszínű is az imádott spanyol nyelv.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol nyelvészet #spanyol nyelvtan #latin-amerikai spanyol #spanyol dialektusok #dél-amerikai spanyol #spanyol akcentusok

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

12 razones para amar el idioma más difícil (2ª parte)

Antonio Pérez-Hernández Durán | 2016.04.24.

\"Segunda parte de las dificultades por las que pasa todo español que resida en un país que no sea hispanohablante. Si además vive en Hungría o en Europa Central u Oriental, lo entenderá mejor aún.\" − reflexiones sobre la lengua húngara por Antonio Pérez-Hernández Durán, consejero cultural de la Embajada de España en Budapest.

#spanyol #hungría #lengua húngara #húngaros #idioma húngara #lengua magiar #idioma magiar #letras magiares

Spanyol Nyelvtanulás

12 razones para amar el idioma más difícil (1ª parte)

Antonio Pérez-Hernández Durán | 2016.04.13.

​\"El principal desafío al que se enfrenta todo español que sale de la órbita hispanohablante es la barrera lingüística. Si además aterriza en Hungría, el peaje es doble.\" − reflexiones sobre la lengua húngara por Antonio Pérez-Hernández Durán, consejero cultural de la Embajada de España en Budapest.

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol nagykövetség #spanyol nyelvtanulás #spanyol nyelvgyakorlás #spanyol kultúrattasé

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Semana Santa: kisszótár a spanyol nagyhétre

KultúrTapas | 2016.03.20.

E-STUDIO rovatunk hosszú idő után visszatér, hogy a húsvétra készülve megtanítsa Nektek az ünnep legfontosabb spanyol kifejezéseit. Krisztus feltámadása különösen a mélyen vallásos Dél-Spanyolországban számít nagy ünnepnek, így nem véletlen, hogy az alábbi, mindenre kiterjedő szószedetet az Andalúziai Turisztikai Hivatal nyomán közölhetjük.

#spanyol #spanyol ünnepek #spanyol húsvét #húsvét spanyolországban #húsvéti ünnep #spanyol nagyhét #nagyhét spanyolországban

Spanyol Nyelvtanulás

La Tuna − katalán trubadúrok Budapesten (videó)

Molnár Péter | 2016.03.17.

Modern kori trubadúrok hódítottak a hosszú hétvége alatt Budapesten, bebizonyítva, hogy a spanyol férfiakból bizony egyáltalán nem hiányzik a lovagiasság és a romantika. Ha pedig már itt voltak, kifaggattuk őket a tuna történetéről és titkairól a középkori öltözéküktől egészen a híres szerenádokig.

#spanyol #spanyol zenészek #katalán kultúra #spanyol énekesek #spanyol trubadúrok #barcelonai egyetem #tuna

Spanyol Nyelvtanulás

Spanyol szlengszótár (nemcsak erasmusosoknak!)

KultúrTapas | 2016.03.06.

Az Erasmus-ösztöndíj egyik legnagyobb kihívása, hogy az ember milyen hamar képes beilleszkedni a spanyol mindennapok rögvalóságába. A helyiek megértésében elsődleges szempont lehet, hogy legalább néha elengedjük a spanyolkönyvünk kezét és megmártózzunk a félszigeti szlengben. Nagy sikert aratott húszas listánkkal tavaly ebben próbáltunk meg segíteni, most pedig összegyűjtöttük az UPSOCL akkor kimaradt remek illusztrációt, hogy még teljesebb legyen a kép. Ne légy pringado, készülj fel az Erasmusra!

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #szleng #spanyol szleng #spanyol szlengszótár #informális spanyol