spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Nemlétező melléknévfokozás a spanyolban

Zoltán Szilárd | 2016.01.26.

Kezdjük valami meglepővel: a spanyol mellékneveknek valójában nem létezik hagyományos értelemben vett fokozásuk (lásd: szép; szebb; legszebb). Még a spanyol akadémiai nyelvtanban sincs erre vonatkozó fejezet, hiszen néhány rendhagyó középfokú melléknév kivételével csupán összehasonlító szerkezetekről, valamint fokozó határozószókról és képzőről beszélhetünk − és mindjárt beszélünk is!

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol nyelvészet #spanyol nyelvtan #spanyol melléknevek #spanyol melléknevek fokozása

Spanyol Nyelvtanulás

Folytatása következik: állati zöld spanyol szólások

Kürthy Ádám András | 2016.01.10.

61.-63. Magunk sem értjük, hogyan maradhatott ki ennyi idő spanyol szólások nélkül a KultúrTapason, hiszen Spanyol rovatunkban ez a téma a „plato fuerte” („a főfogás”) az összes közül, de ritkaságát látva talán mégsem vált mindennapi kenyerünké („pan nuestro de cada día”). Most behozzuk a lemaradást, ismét ez a „caballo de batalla” („a csatamén”, vagyis amivel a legtöbbet foglalkozunk).

#spanyol #spanyol nyelvtanulás #spanyol kifejezések #spanyol szólások #spanyol mondások #spanyol közmondások #spanyol szókincs

Spanyol Nyelvtanulás

Ezeket olvasták a spanyolosok 2015-ben

KultúrTapas | 2016.01.03.

Hiába érkezett meg nagy lendülettel 2016, mi egy pillanatra még visszatekintünk az óévre és megmutatjuk Nektek, mit olvastak a spanyol kultúra szerelmesei az óévben. A legolvasottabb cikkek után hamarosan jönnek a kedvenc Facebook-képeiteket is, hiszen lájkokban sem volt hiány tavaly. Köszönjük, sois [email protected] mejores!

#spanyol kultúra #spanyol #spanyol foci #spanyol konyha #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol éttermek

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

España mantiene 8 restaurantes con tres estrellas

KultúrTapas | 2015.11.30.

A galíciai Santiago de Compostelában bemutatták a világhírű Michelin-kalauz 2016-os spanyol-portugál kiadását, amely a tavalyi évhez hasonlóan most is fukarkodott az újdonságokban. Spanyolország megtarthatta 8 három Michelin-csillagra értékelt éttermét, a kiadvány mégis keserű szájízt hagyott maga után. E-STUDIO rovatunk legújabb cikkét elsősorban B2-es szinttől ajánljuk.

#spanyol #spanyol konyha #spanyol gasztronómia #spanyol éttermek #baszk konyha #baszk gasztronómia #spanyol michelin-kalauz

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Top 20 spanyol szleng kezdőknek és haladóknak

Kürthy Ádám, Molnár Péter & Tóth Mayer Gergő | 2015.11.22.

Nem érted az utcai spanyolt, vagy csak jó lenne néha lazábban fogalmazni? Most össze-állítottunk Nektek 20 olyan kifejezést, ami nemcsak a Vigyázz, spanyol!\" szlengszótáron, de még Upsocl-illusztrációink népszerű listáján is túlmutat. Bátran használható praktikus tanácsok kezdőknek és haladóknak, amikkel garantáltan lenyűgözöd majd a körülötted lévőket!

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #szleng #spanyol szleng #hétköznapi spanyol #vigyázz spanyol

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Minden egy helyen: a spanyol nyelvtanulók Bibliája

Zoltán Szilárd | 2015.11.08.

A spanyol igeragozás minden nyelvtanuló rémálma, de néhány jól összeállított táblázat átsegíthet minket a nehézségeken. Zoltán Szilárd, az El Mexicano blog szerzője ráadásul most afféle „superhombreként\" mindent összegyűjtött Nektek, amire csak szükség lehet. Itt a monstre igeragozási táblázat, minden spanyoltanuló Bibliája!

#spanyol #spanyol tanulás #spanyol nyelvtan #spanyol tanár #spanyol igék #spanyol igeragozás #spanyol tanulás otthon