spanyol
nyelvtanulás

¡Válassz szintet!

 

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Semana Santa: kisszótár a spanyol nagyhétre

KultúrTapas | 2016.03.20.

E-STUDIO rovatunk hosszú idő után visszatér, hogy a húsvétra készülve megtanítsa Nektek az ünnep legfontosabb spanyol kifejezéseit. Krisztus feltámadása különösen a mélyen vallásos Dél-Spanyolországban számít nagy ünnepnek, így nem véletlen, hogy az alábbi, mindenre kiterjedő szószedetet az Andalúziai Turisztikai Hivatal nyomán közölhetjük.

#spanyol #spanyol ünnepek #spanyol húsvét #húsvét spanyolországban #húsvéti ünnep #spanyol nagyhét #nagyhét spanyolországban

Spanyol Nyelvtanulás

La Tuna − katalán trubadúrok Budapesten (videó)

Molnár Péter | 2016.03.17.

Modern kori trubadúrok hódítottak a hosszú hétvége alatt Budapesten, bebizonyítva, hogy a spanyol férfiakból bizony egyáltalán nem hiányzik a lovagiasság és a romantika. Ha pedig már itt voltak, kifaggattuk őket a tuna történetéről és titkairól a középkori öltözéküktől egészen a híres szerenádokig.

#spanyol #spanyol zenészek #katalán kultúra #spanyol énekesek #spanyol trubadúrok #barcelonai egyetem #tuna

Spanyol Nyelvtanulás

Spanyol szlengszótár (nemcsak erasmusosoknak!)

KultúrTapas | 2016.03.06.

Az Erasmus-ösztöndíj egyik legnagyobb kihívása, hogy az ember milyen hamar képes beilleszkedni a spanyol mindennapok rögvalóságába. A helyiek megértésében elsődleges szempont lehet, hogy legalább néha elengedjük a spanyolkönyvünk kezét és megmártózzunk a félszigeti szlengben. Nagy sikert aratott húszas listánkkal tavaly ebben próbáltunk meg segíteni, most pedig összegyűjtöttük az UPSOCL akkor kimaradt remek illusztrációt, hogy még teljesebb legyen a kép. Ne légy pringado, készülj fel az Erasmusra!

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #szleng #spanyol szleng #spanyol szlengszótár #informális spanyol

Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás
Spanyol Nyelvtanulás

Nemlétező melléknévfokozás a spanyolban

Zoltán Szilárd | 2016.01.26.

Kezdjük valami meglepővel: a spanyol mellékneveknek valójában nem létezik hagyományos értelemben vett fokozásuk (lásd: szép; szebb; legszebb). Még a spanyol akadémiai nyelvtanban sincs erre vonatkozó fejezet, hiszen néhány rendhagyó középfokú melléknév kivételével csupán összehasonlító szerkezetekről, valamint fokozó határozószókról és képzőről beszélhetünk − és mindjárt beszélünk is!

#spanyol #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol nyelvészet #spanyol nyelvtan #spanyol melléknevek #spanyol melléknevek fokozása

Spanyol Nyelvtanulás

Folytatása következik: állati zöld spanyol szólások

Kürthy Ádám András | 2016.01.10.

61.-63. Magunk sem értjük, hogyan maradhatott ki ennyi idő spanyol szólások nélkül a KultúrTapason, hiszen Spanyol rovatunkban ez a téma a „plato fuerte” („a főfogás”) az összes közül, de ritkaságát látva talán mégsem vált mindennapi kenyerünké („pan nuestro de cada día”). Most behozzuk a lemaradást, ismét ez a „caballo de batalla” („a csatamén”, vagyis amivel a legtöbbet foglalkozunk).

#spanyol #spanyol nyelvtanulás #spanyol kifejezések #spanyol szólások #spanyol mondások #spanyol közmondások #spanyol szókincs

Spanyol Nyelvtanulás

Ezeket olvasták a spanyolosok 2015-ben

KultúrTapas | 2016.01.03.

Hiába érkezett meg nagy lendülettel 2016, mi egy pillanatra még visszatekintünk az óévre és megmutatjuk Nektek, mit olvastak a spanyol kultúra szerelmesei az óévben. A legolvasottabb cikkek után hamarosan jönnek a kedvenc Facebook-képeiteket is, hiszen lájkokban sem volt hiány tavaly. Köszönjük, sois [email protected] mejores!

#spanyol kultúra #spanyol #spanyol foci #spanyol konyha #spanyol nyelv #spanyol tanulás #spanyol éttermek

Spanyol Nyelvtanulás