BA Spanyolországban: Ösztöndíjak spanyol egyetemekre

Ha sokszor eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen lenne Spanyolországban egyetemre járni, és nem „csak” egy Erasmus, hanem a teljes alapképzés ideje alatt, akkor itt az ideje abbahagyni az álmodozást és beadni a jelentkezésedet. Most jók az esélyeid, hogy az álmaidat valóra váltsd!

Már csak egy hétig, július 28-ig lehet jelentkezni spanyol alapképzéshez kínált ösztöndíjakra a budapesti Spanyol Nagykövetség Oktatási Hivatalának tájékoztatása szerint. Az ösztöndíj-felhívás olyan diákok számára szól, akik magyarországi érettségijüket spanyol-magyar kéttannyelvű gimnáziumokban szerezték.

Jelenleg két spanyolországi egyetem, az andalúziai Universidad de Granada, valamint a Valencia Tartománybeli Universitat Jaume I képzéseire nyerhetnek ösztöndíjat a magyar diákok. A július 28-i határidő előbbi oktatási intézmény esetében sürgeti a jelentkezés leadását, amelyet az Oktatási Hivatalnál kell megenni.

Az Universitat Jaume I előzetes jelentkezésének (preinscripción) határideje július 31., míg az ösztöndíjpályázatok leadását augusztus 2-ig végezhetik el a magyar diákok. További részletek, valamint a hivatalos felhívások (spanyol nyelven) megtalálhatóak az Oktatási Hivatal honlapján.

Start typing and press Enter to search