A nyári forma télen készül – Ingyenes online spanyolkurzus az Instagramon

Kevés pozitív érzés maradt bennünk a koronavírus-járvány kitörésének kapcsán, de arra határozottan jó visszagondolni, mekkora spanyolozás vette kezdetét a KultúrTapas Instagram-oldalán 2020 tavaszán. Ingyenes közösségi nyelvtanfolyamunkhoz több ezren csatlakoztatok, hogy a karantén alatt fejlesszétek a spanyoltudásotokat, új dolgokat tanuljatok könnyedén, szórakozva.

Szerencsére idén már – ha egyelőre nem is zökkent vissza teljesen az életünk a régi kerékvágásba – a nyaralásra is bátrabban gondolhat az ember. Egy séta a Ramblán, egy hatalmas adag paella Valencia zegzugos utcáiban vagy egy csobbanás Ibiza partjainál végre nem csak vágyálom. Készülj hát fel a nyaralásra, és az úti célok kiválasztása közben hozd formába spanyoltudásodat is! Van még idő, hiszen ahogy a mondás is tartja: a nyári forma télen készül.

Instagram-oldalunkon újraindítjuk ezért a spanyolozást: megkötések és korlátok nélkül, kezdőknek és haladóknak, ingyenes részvétellel, szórakoztató tartalmakkal és rengeteg nyereményjátékkal. Jönnek a nyelvtanulási hackek, a tematikus szógyűjtemények, a tanulókártyák és a nyelvtani alapozók. Együtt rágyúrunk a nyelvtudásra!

Az elmúlt két évben különösen könnyű volt belefásulni az otthonlétbe, a home office-ba, a social distancingbe, a vírus- és vakcinahírek végtelenségébe, ezért a nyelvtanulás mellett – ahogy azt már megszokhattátok – Spanyolország legszebb tájait is bemutatjuk nektek. Bennfentes tippekkel, első kézből származó tapasztalatokkal készülünk, hogy a lehető legtutibb nyaralást rakhassátok össze. Elvégre a megszerzett nyelvtudást a legjobb élesben próbára tenni, nem igaz?

„Milyen lesz a kurzus?”

Az Instagramon indított ingyenes spanyol tanfolyamunkon 2020 tavaszán közel 2000 spanyoltanuló csatlakozott hozzánk. Több mint 150 tanulókártyát, számtalan nyelvtani hacket és rengeteg interaktív gyakorlatot vettettünk be azért, hogy leverjük a járványhelyzet fejéről a koronát, és hasznosan töltsük a karantént.

Idén, 2022-ben sem készülünk kevesebbel:

  1. Minden héten 3 tanulókártyát osztunk meg veletek. Lesz nyelvtan, szókincs és egyéb segédanyagok.
  2. A kommentekben két szinten, kezdő és (közép)haladó feladatokkal gyakorolhattok spanyoltanár támogatása mellett.
  3. Insta Story-ban megosztott feladatok megoldásával is gyakorolhatjátok az éppen aktuális szókincset vagy nyelvtani szabályt.
  4. Insta Story-ban rendszeresen teszünk majd ki „Kérdezz a spanyoltanártól” címkéket, és üzenetben is fordulhattok hozzánk spanyolos kérdésekkel.
  5. A nyaralásra is hangolódunk: minden héten bebarangolunk egy-egy spanyol várost, hogy még könnyebb (vagy éppen nehezebb!) legyen kiválasztani a nyári úti célt. A kommentek között várjuk a ti tippjeiteket, kedvenc helyeiteket és a személyes élményeiteket is – segítsük egymást, #spanyolosok!
  6. Ha már (kultúr)Tapas, nem hagyhatjuk ki a gasztronómiát sem. Figyeljétek az Insta Story-kat, és készítsétek el velünk a legfinomabb spanyol recepteket! Mi azt valljuk, hogy az igazán mély nyelvtudáshoz a hasunkon át vezet az út.
  7. Nyereményjáték, sok-sok nyereményjáték vár rátok.

Milyen szintek lesznek most?

Mivel a kurzus mindenki számára elérhető, idén is úgy állítottuk össze az anyagot, hogy az mindenkinek hasznos legyen. A kártyák és a feladatok kezdőknek, középhaladóknak, sőt haladóknak is tartogatnak érdekességeket, hiszen a kapcsolódó gyakorlófeladatok nehézségi foka különböző.

Csak tanulókártyák lesznek ezentúl az Instagramon?

Nem, továbbra is bejárjuk Spanyolország legszebb tájait, ebből nem engedünk! És lesz rengeteg nyereményjáték is: rendszeresen fogunk spanyolos ajándékcsomagokat sorsolni, hogy feldobjuk a spanyolozást, na és legyen egy kis plusz motiváció is.

Mennyibe kerül a kurzus, hogyan lehet feliratkozni?

Az #instaspanyol online spanyol kurzus mindenki számára ingyenes, és az Instagram-oldalunkon szabadon elérhető. Nem kérünk sem díjat, sem regisztrációt. A spanyolozással mi örömet és lehetőséget szeretnénk adni. Tőletek csak annyit kérünk, hogy legyetek velünk napról napra, kövessétek az oldalt, mentsétek le magatoknak a hasznos tartalmakat és ajánljátok másoknak is. Tageljétek spanyolos barátaitokat, kommenteljetek, kérdezzetek és segítsétek egymást.

Állítsd össze a saját spanyol segédanyagodat!

Tudtátok, hogy minden tanulókártyát lementhettek magatoknak? Így a kurzus előrehaladtával ti magatok is témák vagy csoportok szerint tudjátok rendezni a tananyagot, és ezzel a tudásotokat. (Menteni a posztok alatt, jobb oldalt található könyvjelzőikonnal lehet.)

¿Kezdhetjük? Kattints az Instára és iratkozz fel még ma!

Start typing and press Enter to search