Ingyenes online spanyol kurzus az Instagramon

Kevés pozitív érzés maradt bennünk a koronavírus-járvány kitörése óta, de arra határozottan jó visszagondolni, mekkora spanyolozás vette kezdetét a KultúrTapas Instagram-oldalán 2020. tavaszán. Ingyenes közösségi spanyol tanfolyamunkhoz akkor több ezren csatlakoztatok a karanténból, hogy fejlesszétek a spanyoltudásotokat, új dolgokat tanuljatok könnyedén, szórakozva. Ha pedig a vírus kitart, mi is kitartunk és szeptembertől (értsd: mostantól) újraindítjuk a spanyolozást: megkötések és korlátok nélkül; kezdőknek és haladóknak; ingyenes részvétellel, szórakoztató tartalmakkal és rengeteg nyereményjátékkal. Kezdődjön a spanyolozás!

Hiába szeretnéd, úgy érzed, a spanyoltanulásra már végképp nincs energiád? Nem csodálkozunk, hiszen az elmúlt másfél évben különösen könnyű volt belefásulni az otthonlétbe, a home office-ba, a social distancingbe, a vírus- és vakcinahírek végtelenségébe. Sőt, ilyenkor sem a spanyol nyelvtankönyvek, sem a spanyol nyelvtanfolyamok borsos árai nem motiválnak igazán. Már ha egyáltalán elindulnak.

Persze, aki a karantén alatt már belefogott velünk az #instaspanyol kurzusba, az tudja, hogyan dobhatja fel a mindennapjait és a spanyoltudását is egyszerre! Most visszatér ingyenes spanyol tanfolyamunk minden szinten: jönnek a nyelvtanulási hackek, tanulókártyák és egy új spanyol nyelvtani alapozó a KultúrTapas Instagram-oldalán.

„Lemaradtam! Milyen volt a tavalyi kurzus?”

Instagramon indított ingyenes spanyol tanfolyamunkon 2020 tavaszán közel 150 tanulókártyát, nyelvtani hacket és rengeteg interaktív gyakorlatot vettettünk be azért, hogy leverjük a járványhelyzet fejéről a koronát és hasznosan töltsük a karantént.

  1. Közel 2000 spanyoltanuló csatlakozott hozzánk, ami minden képzeletet felülmúlt, pláne, hogy a nyelvtani feladatok, interaktív leckék elől sem futamodtak meg.
  2. Hétfőnként 3 tanulókártyával beerősítve indítottuk a hetet, majd péntekig reggel és este is minden nap újabb tanulókártyákat és infógrafikákat hoztunk egy-egy témában
  3. Minden héten volt nyelvtan, szókincs, és segédanyag, a kommentekben pedig két szinten, kezdő és középhaladó feladatokkal gyakorolhattak a résztvevők spanyoltanár támogatása mellett
  4. A hét második felében Insta-storyban megosztott feladatokon keresztül gyakoroltuk az éppen aktuális szókincset vagy nyelvtani szabályt
  5. Az Insta Story-ban rendszeresen tettünk ki „Kérdezz a spanyoltanártól” címkéket, de üzenetben is rengetegen fordultatok hozzánk spanyolos kérdésekkel

Milyen szintek lesznek most?

Mivel a kurzus mindenki számára elérhető, idén ismét úgy állítottuk össze az anyagot, hogy az mindenkinek hasznos legyen. A kártyák és a feladatok szinte minden esetben kezdőknek, középhaladóknak, sőt haladóknak is tartogatnak érdekességeket, hiszen a feladatok nehézségét egyénre szabjuk.

Csak tanulókártyák lesznek ezentúl az Instagramon?

Nem, továbbra is bejárjuk Spanyolország legszebb tájait, hogy legalább gondolatban utazhassunk. És lesz rengeteg nyereményjáték is! A Cervantes Intézet támogatásával plusz információkhoz juthattok a hagyományos spanyol tanfolyamok és nyelvvizsgalehetőségek kapcsán, és nyerhettek is beiratkozást. Hetente fogunk spanyolos ajándékcsomagokat sorsolni a legjobban spanyolozó spanyolosok között.  

Mennyibe kerül a kurzus, hogyan lehet feliratkozni?

Az #instaspanyol online spanyol kurzus mindenki számára ingyenes és az Instagram-oldalunkon szabadon elérhető. Nem kérünk sem díjat, sem regisztrációt. A spanyolozással mi örömet és lehetőséget szeretnénk adni. Tőletek csak annyit kérünk, hogy legyetek velünk napról napra, kövessétek be az oldalt, ajánljátok másoknak, tageljétek spanyolos barátaitokat, kommenteljetek, kérdezzetek és  segítsétek egymást.

Állítsd össze a saját spanyol segédanyagodat!

Nagyon fontos, hogy minden tanulókártyát lementsetek magatoknak, és így a kurzus előre haladtával saját magatok is témák vagy csoportok szerint tudjátok rendezni a tananyagot és ezzel a tudásotokat. Aki nem tudná, menteni a posztok alatt jobb oldalt található könyvjelzővel lehet.

¿Kezdhetjük? kattints az instára!

Start typing and press Enter to search