Nyakunkon az utóbbi évek legspanyolosabb ősze

Bágyadtak ezek a napsugarak. Igaz, hogy San Sebastiánban, vagy éppen Galíciában sincs sokkal melegebb éppen, de mi pontosan érezzük, ez a szeptember és az a szeptember nem ugyanaz. Nyakunkon az ősz, de ahogyan a KultúrTapas minden egyes cikke hirdeti: az igazi #spanyolosok sosem húznak sapkát az álmaikra!

Ezért hiába is lopakodott be az ősz a mindennapjainkba, készüljetek, mert az utóbbi évek legspanyolosabb évszaka vár ránk! Nem hisztek nekünk? Pedig idén ősszel…

1. Visszatér a #napispanyol

A következő hetekben lasszót kötünk a Pireneusokra és közelebb húzzuk magunkhoz Spanyolországot. A lasszó egyik szálát pedig nem más, mint a spanyol nyelv adja, amit a KultúrTapas Facebook-oldalán naponta jelentkező posztokkal szeretnénk könnyebbé és szórakoztatóbbá tenni. A #napispanyol és #gramágica posztok spanyol falatokként hozzák meg az étvágyat a spanyol tanuláshoz, miközben a nyelvtan és a szókincs mellett sokszor nyelvi érdekességekre is rávilágítanak majd.

Köszönjük, ha megosztásaitokkal segítitek a munkánkat és más spanyoltanulókhoz is eljuttatjátok a posztjainkat!

2. Barangolás Spanyolországban

Persze FB-oldalunkat nem csak a nyelvtanulás tölti majd ki az ősszel. Ahogy kértétek, szeptembertől virtuális félsziget-járásra indulunk, és bemutatjuk Nektek Spanyolország régióit, kiemelt figyelmet szentelve a hasunknakhelyi gasztronómiának. Spanyolország varázslatos tájai az év minden szakából − ez a mi receptünk a borongós őszi délutánokra.

3. Mindeközben itthon

Bármilyen csodálatos hely is Spanyolország, sajnos az online-barangolás során még így is hiányérzetünk támad néha. Ha a hegy nem megy Mohamedhez, bizony ránk vár a feladat, hogy egy kis Spanyolországot csempésszünk Magyarországra, éppen ezért a Budapesti Spanyol Nagykövetség és a Cervantes Intézet állandó médiapartnereiként nagyon várjuk az őszi spanyolos programok dömpingjét. Biztosak vagyunk benne, hogy nem fogtok csalódni, sőt, a programokhoz kapcsolódó nyereményjátékainkon a szerencséteket is próbára tehetitek. Kövessétek programajánló rovatunkat és a Facebook-oldalt, hogy még véletlenül se maradjatok le semmiről!

4. España Live

Tavaly ősszel olyan magyarok történetét osztottuk meg Veletek, akik meg sem álltak Spanyolországig azért, hogy a vágyaikat beteljesítsék. Interjú-sorozatunkból kiderült, hogy az élet bizony a Kanári-szigeteken vagy Katalóniában sem mindig fenékig tejfel, a mosoly mégis mindenkinek ott lapul a szája szegletében – és ez szerencsére minden spanyolosra igaz. Amellett, hogy az Otthon Spanyolországban-sorozat továbbra sem zárult le, vagyis bármikor szívesen adjuk közre Spanyolországban élő honfitársak történetét, az ősszel új lehetőséget kínálunk Nektek.

A Facebook élő bejelentkezéseinek spontaneitását kihasználva szeretnénk még közelebb hozni Spanyolországot, és persze a spanyolosokat is egymáshoz. Éppen ezért, ha úgy érzed, lenne mit megmutatnod a spanyolországi nyaralásod alatt a KultúrTapas követőinek, esetleg régóta élsz kint és szívesen bemutatnád a helyet, ami az otthonoddá vált, ne habozz jelentkezni! A technikai megvalósításban segítünk, a fő, hogy örömmel mutasd meg magad és Spanyolország egy kis szeletét, hogy azok is megízlelhessék, akik éppen nem lehetnek ott. További részleteket itt!

5. Megújul a KultúrTapas Instagram is

Hogy ne csak a Facebookon vagy éppen a magazinban találkozzatok újdonságokkal, folyamatosan újítjuk meg az Instagram-oldalunkat is. Köszönjük, hogy a második számú közösségi felületünkön is lassan hatszázan követtek minket, szeretnénk mindezt egy igazán szép és érdekes oldallal, naponta frissülő tartalmakkal meghálálni. Ahogyan eddig, továbbra is várjuk a #kulturtapas hashtaggel ellátott képeiteket, ami ezentúl méginkább központi szerepet kap nálunk, köszönhetően az átstrukturált oldalszerkezetnek. Aki nem hiszi, járjon utána…

+1 Járd végig a Caminót Éduával

Végül még egy jó hír a Camino-szerelmeseinek: Vági Édua építész-hallgató, akinek magávalragadó személyes történetét tavaly novemberben ismerhettétek meg, az ősszel egy egészen különleges utazáson vezeti végig a KultúrTapas-olvasóit. A szombatonként jelentkező, több mint 10 részes sorozat folyamán végigkövethetitek Édua útját a Pireneusoktól egészen Santiago de Composteláig, leküzdve számos fizikai és lelki megpróbáltatást. Akárcsak a Camino esetében, a “cél ezúttal is maga az Út”, vagyis minden szombaton közelebb és közelebb kerülünk majd Éduához − miközben talán magunkat is jobban megismerjük.

Mielőtt együtt elindulnánk az Úton, ismerd meg Édua történetét (katt a képre!)
Borítókép: Pendores Photography (Flickr)

Start typing and press Enter to search