Nyaralj és tanulj spanyolul Salamancában

Gondolkodtál már azon, hogyan lehetne kihasználni a nyarat a spanyol tanulásra úgy, hogy a nyaralásról se kelljen lemondanod?

A salamancai főtér

Nyelvtanárként és tapasztalatból is tudom, hogy a leghatékonyabb nyelvtanulási módszer, ha anyanyelvi környezetben, valódi élményeket átélve tanulod a nyelvet. Erre az egyik legjobb lehetőség, ha beiratkozol egy spanyolországi nyelviskola intenzív tanfolyamára és hagyod, hogy körbevegyen a spanyol. Számos magas színvonalú nyelviskola található Spanyolország-szerte, akik kizárólag a spanyol nyelv oktatására szakosodtak, így először azt érdemes eldöntened, hogy melyik városban szeretnél tanulni.

Mindenképpen érdemes olyan várost választanod, ahol elsősorban nem a tartományi nyelvek egyikét beszélik − hiszen itt tudod majd a legkönnyebben és leggyorsabban megtanulni a nyelvet −, és nem kell megküzdened a tájszólás sajátosságaival sem. Ilyen város például az óriási oktatási múltra visszatekintő Salamanca, Kasztília és León tartományban. Salamancában található az ország első, Európa második legrégebbi egyeteme, és a város mind a mai napig a spanyol nyelv „központjának” számít. Sőt, itt javítják a világ összes DELE nyelvvizsgáját is − igen, az összeset!

Nyerj spanyol tanfolyamot Salamancába!

A KultúrTapas magazin fotópályázatot hirdet, hogy a segítségetekkel júliusban bejárhassuk Spanyolországot − fődíjunk nyertese pedig vissza is térhessen egy salamancai nyelvtanfolyamra. Most itt a lehetőség tehát, hogy megmutassátok nekünk saját spanyolországi képeiteket, vagy éppen felvillantsátok kreativitásotokat egy spanyolos fotóval. A legjobb képeket a KultúrTapas Facebook-oldalán közzétesszük, a pályázat részleteiért kattintsatok a képre!

Kattints a képre és nyerj egy tanfolyamot Salamancába!

Az élhetőség szempontjából tökéletes választás a város, hiszen nemcsak gyönyörű és barátságos, de kedvező árfekvéssel is rendelkezik. A szórakozási lehetőségek tárháza végtelen, egymást érik a bárok, ahol egy jó pohár sör vagy finom helyi bor mellett kipróbálhatod a spanyol konyha apró remekeit. Ha pedig csendre és egy kis lazításra vágysz, akkor a Tormes-folyó partján heveredj le egy jó könyvvel és hallgasd a víz csobogását.

Ha kedvet kaptál Salamancához, akkor már csak a nyelviskolát kell kiválasztanod. Salamancában töltött éveim során több nyelviskolával is kapcsolatba kerültem, közülük az Academia Mestert találtam a legkedvezőbbnek, hiszen megfelelő ár-érték arány mellett szakmailag is magas színvonalat nyújt. A nyelviskola az óváros csendes, hangulatos kis utcájában található, a délelőtti intenzív nyelvtanfolyam után az iskola által szervezett fakultatív programokon vehetsz részt. Idegenvezetővel megnézheted a város nevezetességeit, salsa órákon lazíthatsz, vagy a főzőórákon megtanulhatod a legfinomabb spanyol specialitások elkészítését

Hétvégente szervezett kirándulásokon felfedezheted Spanyolországot, miközben anyanyelvi környezetben szívod magadba a spanyol nyelvet, a kultúrát, az ízeket-illatokat, és életre szóló barátságokra tehetsz szert. Ha kedvet kaptál egy spanyolos nyaraláshoz, további részletes, magyar nyelvű tájékoztatással vár a diviertEspañol, az Academia Mester magyarországi kapcsolattartója.

Start typing and press Enter to search