Spanyoltanári Továbbképzési Napok: Már lehet jelentkezni!

„Nagy örömünkre szolgál, hogy meghirdethetjük a budapesti Cervantes Intézet, a Magyarországi Spanyol Nagykövetség Oktatási Hivatala, a Magyarországi Spanyoltanárok Egyesülete (AHPE), az ELTE, valamint a Szegedi Tudományegyetem által szervezett VII. Spanyoltanári Továbbképzési Napokat, amelyek jelenléti formában, 2022 április 8-án és 9-én fognak zajlani.” – adták hírül karácsony előtt a spanyoltanár-képzés kiemelt hazai szervezetei. Kezdődhet a készülődés.

A spanyol, mint idegen nyelv oktatása napjainkban különösen gyümölcsöző időszakában van, mind az értékelés, a kísérleti módszerek, mind pedig a változások sokaságát illetően, és minden kétséget kizáróan a specifikus egészségügyi helyzet és az egyidejűleg bekövetkező globalizációs és digitalizációs folyamatok miatt is. A szervezők célja, hogy helyet és teret adjanak e folyamatok ismertetésének, így a VII. Spanyoltanári Továbbképzési Napok témája:

„A spanyol, mint idegen nyelv tanításának módja változó világunkban”

Ez alkalommal a programot két különböző, egymást kiegészítő továbbképzési módban rendezik. Egyrészt lesznek plenáris jellegű előadások, melyek során a szakértő oktatók a spanyol, mint idegen nyelv világában megfigyelt aktuális témákat fogják tárgyalni, másrészt pedig létrejön egy olyan, műhelyekből és beszámolókból álló találkozó-fórumot is, amely segítségével az oktatók és kutatók eszméket és bevált oktatási gyakorlati nézeteket cserélhetnek, hangot adhatnak véleményeiknek vagy akár legújabb kutatásaik eredményeinek. A szemináriumok, műhelyek és beszámolók formátuma túlnyomó többségükben jelenléti lesz, bár a szervezők mérlegelik néhány oktató-továbbképző és előadó videókonferencián keresztüli csatlakozását is.

Részvételi témák

A szervező bizottság úgy gondolja, hogy e továbbképzési tapasztalatcsere főbb jellemzői most a sokszínűség és a változatosság legyenek, ezért meghívja a mind a spanyol, mint idegen nyelv oktatásával, mind pedig e terület kutatásával foglalkozó szakembereket, hogy az itt következő kategóriák valamelyikébe illeszthető, az oktatási és tanulási folyamatokhoz kapcsolódó témákkal vegyenek részt a rendezvényen:

  • Spanyoltanítás gyermekeknek és kamaszoknak.
  • Spanyol, mint idegen nyelv tanítása felnőtteknek.
  • A spanyol, mint idegen nyelv oktatásával kapcsolatos kutatások, publikációk.
  • Digitális kompetenciák és a TIC-ek (Információs és kommunikációs technológiák) alkalmazása a spanyol, mint idegen nyelv tanítása terén.

További részletek a programokról, valamint a teljes letölthető dokumentáció megtalálható a Cervantes Intézet honlapján.

Start typing and press Enter to search