Filmvetítés: Többet ne!

A Budapesti Cervantes Intézet márciusi filmklubjának középpontjában olyan női rendezők állnak, akik meghatározó szerepet töltöttek be a közelmúlt spanyol filmművészetében. Icíar Bollain kétségkívül ilyen alkotónak számít, „Többet ne!” című drámája a kritikai- mellett világszerte közönségsikert aratott.

„Pilar és Antonio már több mint tíz éve házasok. Egy téli este Pilar fogja a gyermeküket, és elmenekül otthonról a nővéréhez, Anához. Nem lehet tudni, hogy a férfi mióta erőszakoskodik a feleségével, mint ahogy azt se, hogy durvasága milyen formát ölt, de annyi biztos, hogy feleségét már több alkalommal bántalmazta fizikailag. Ana örül Pilar döntésének, és arra biztatja, hogy álljon a saját lábára és ne menjen vissza Antonióhoz. Még munkát is szerez neki, Pilar a toledói katedrálisban kezd el dolgozni.

A nő élete lassan helyreállni látszik, nem utolsó sorban új környezetének, a gyönyörű műtárgyaknak is köszönhetően. De a múltat nem lehet könnyen elfelejteni, a kis Juan szeretné látni az apját, és az anya érzi, hogy nem utasíthatja vissza a kérését. Ráadásul Pilart többször ajándékokkal lepi meg egy névtelen hódolója, akiről hamarosan kiderül, hogy Antonio az. A férfi pszichológushoz jár, hogy segítsen a problémáján, és Pilar bízik benne, hogy férje megváltozott. A család újra együtt van, de vajon meg tud-e Antonio szabadulni erőszakos énjétől.” (port.hu)

Többet ne! (Vedd el a szemem)

Többet ne! (Te doy mis ojos)

Spanyol filmdráma, 109 perc, 2003

Írta és rendezte: Icíar Bollain
Operatőr: Carles Gusi
Zene: Alberto Iglesias
Producer: Santiago García de Leániz
Vágó: Ángel Hernández Zoido
Főszereplők: Laia Marull és Luis Tosar    			 			

Start typing and press Enter to search