Kiállítás: Élünk!

A magyarországi holokauszt 70. évfordulója alkalmából a Budapesti Cervantes Intézet és a Budapesti Holokauszt Intézet a „Szín-Pátia” csoport művészeti támogatásával kiállítást rendez, így tisztelegve a Spanyol Nagykövetség embermentő tevékenysége előtt.

Szilárd Klára, Klein Judit és Linda Sousa képzőművészek munkái állítanak emléket a történelmi tragédiának, az áldozatoknak, a túlélőknek és a megmentőknek. A magyar történelem ezen iszonyú időszakában Szilárd Klára éppen, hogy elkezdte művészi pályafutását, Klein Judit koncentrációs táborban született, míg Linda Sousára elemi erővel hatott, amikor az Auschwitzi album lapjain szembesült a holokauszt borzalmaival.

„ÉLÜNK!” − ez volt az első üzenet, amelyet a túlélők a világ tudomására akartak hozni, és máig is ez az üzenet hangzik el minden megemlékezésen. 70 év elteltével ez a három művész, mindegyikük a saját eszközeivel, fejezi ki az újjászületés lényegét: Klára akvarelljei, melyeket nyári kertjében festett, az örök újjászületés valóságos tanúi; Judit eredeti kompozícióinak témái a virág-tánc-újjászületés körül forognak, portréi szeretett barátainak szólnak; Linda árnyékfigurái pedig a meggyilkolt áldozatoknak állítanak emléket.

Start typing and press Enter to search