Luis G. Berlanga filmvetítés

A Budapesti Cervantes Intézet vetítéssorozatán ezúttal a világhírű spanyol rendező, Luis García Berlanga „La escopeta nacional” című klasszikusát tekinthetik meg az érdeklődők.

A Nemzeti vadászat egy kaputelefonokat gyártó katalán üzletemberről (José Sazatornil) szól, aki szeretője kíséretében Madridba utazik, hogy részt vegyen egy leendő üzletfelei számára rendezett vadászaton. Így szeretne bekerülni a felsőbb osztályok köreibe, hogy kapcsolataik révén fellendítse az üzletet. Gróf Leguineche birtokán aztán igen különös emberekkel találkozik és hihetetlenül abszurd kalandokba keveredik.

A 2010-ben elhunyt nagyszerű spanyol rendező, Luis García Berlanga Leguineche-trilógiájának első részét a Franco-diktatúra vadászatai inspirálták. Az abszurd jelenetekkel tarkított komédia görbe tükröt állít a korszak spanyol társadalma elé, különös tekintettel a politika kényét kereső arisztokráciára és az egyházra. José Sazatornil alakítása mára a spanyol filmtörténet egyik klasszikus figurájává nemesedett.

Pillanatkép a filmből (Mónica Randall és José Sazatornil)

Start typing and press Enter to search