Soltész Béla könyvbemutatója

Soltész Béla első regényének bemutatóján a szerzővel Jolsvai Júlia, a könyv szerkesztője és Borbáth Péter, a Fiatal Írók Szövetségének sorozatszerkesztője beszélget. A könyvből felolvas négy fiatal író: Kalapos Éva Veronika, Mucha Attila, Németh Dorka és Novák Zsüliet.

“1989 – A rendszerváltás éve. Mai szemmel elképesztő dolgok történtek ekkoriban Magyarországon, például folyamatosan gyűjtöttek Isaura, a rabszolgalány kiszabadítására. Összejött egy csomó pénz, pedig Isaura nem volt valódi személy, csak egy sorozatszereplő. Aztán leomlott a vasfüggöny, megnyitották az országhatárokat, a pénz pedig eltűnt. Épp azon a napon.

2014 – Huszonöt év telt el, felnőtt egy új nemzedék, melynek két tagja: egy antropológus lány és egy tévériporter fiú megpróbálja felderíteni a furcsa, titokzatos történet szálait. Ám a pénz utáni nyomozás során Fischer Zsófi és Vitkovics Gábor élete gyökeresen megváltozik…”

Soltész Béla 1981-ben született Budapesten. Első önálló kötetében (Clandestino – Egy év Latin-Amerikában, 2012) a Patagóniától Mexikóig vezető latin-amerikai utazásának történetét írta meg. A Rabszolgasors az első regénye.

A könyv bemutatója 19:00-kor kezdődik. Helyszín: 1083 Budapest, Bókay János u. 34.

 

Start typing and press Enter to search