Táncmelodikák – Pirók Zsófia estje a Várkert Bazár színpadán

A Flamenco Táncmelodikák előadás többféle zenei stílus és a flamenco tánc fúziója melyben Pirók Zsófia és a Melodika Project kiváló zenészei egyedi műfajt teremtenek.

Táncmelodikák a Nemzeti Táncszínház szervezésében

HELYSZÍN: Várkert Bazár
IDŐPONT: 2017. május 17, szerda, 19:00
INFO: http://nemzetitancszinhaz.hu/esemenynaptar/2017/5/20/17 JEGYEK: http://nemzetitancszinhaz.jegy.hu/…/tancmelodikak-78…/375528 Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1906718859557769/

A Melodika Project klasszikus szerzők közismert darabjait szólaltatja meg Bachtól kezdve, Bartókon át Piazzolláig, sajátos zenei megközelítésben és egyéni hangszerelésben (gitár, zongora, melodika, ütőhangszerek). Újjáélednek a remek stílusok, mint például a jazz, a reggae, vagy a tangó ismert dallamai, és mai értelmezést nyernek a flamenco-gyökerű koreográfiákban. A flamenco ritmusvilága kimeríthetetlenül gazdag, és bármely műfaj befogadásával izgalmas utakra vezet. A produkció újdonsága nem csak Magyarországon egyedülálló, hiszen ebben a szemléletben ezidáig még máshol sem alkottak.

A Melodika Project fiatalos, lendületes csapata olyan összefüggéseket kíván megmutatni a klasszikus zene és az egyéb zenei műfajok között, melyek célja a hagyományos értékek közvetítése, ugyanakkor a zenei szabadságban való kiteljesedés is. Ugyanerre törekszik Pirók Zsófi is – a több mint 100 éves múltra tekintő sevillai Conservatorio Profesional de Danza egyetlen külföldi származású okleveles növendéke. Zsófi az autentikus életérzés elsajátítása után kísérleteivel új szemléletet hozott a hazai táncéletbe, és ezt idén „Az év pályakezdő táncművésze” díjjal ismertek el. Energikus táncával, friss gondolataival a közös hitvallásban talált társakra a Melodika Projecttel.

Legyen Ön is részese egy új stílus születésének, melyet tánckoncertnek neveztünk el, hisz itt a táncművész egyszerre táncos, zenész, és karmester is egyaránt!

Szólótánc, koreográfia:

Pirók Zsófia, Az évad legjobb pályakezdő táncművésze díj (2016)

Vendégművész:

Lippai Andrea, Harangozó Gyula díjjal és Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett táncművész

Melodika Project, a SAVVY Chamber Music Competition közönségdíjasa (USA):

Antal Gábor - melodika/zongora  Csernus Katalin - gitár  Pödör Bálint - ütőhangszerek 		

Start typing and press Enter to search