20 szerelmes spanyol pillantás… mert Spanyolországnak helye van a szívedben!

Mindenkiben ott lapul egy kis Spanyolország. Valahol mélyen, legbelül együtt dobog a szívünk a flamenco ritmusával, megcsillan a salátánkon fénylő olívaolajban, repíti álmainkat a tengerparti szélben. Hányszor és hányszor éreztük a macskaköves spanyol utcácskákat járva, az aranyló homokot vagy a bölcs sziklákat simogatva, hogy bármikor új életet tudnánk kezdeni Spanyolországban. Talán, mert szükségünk van Spanyolországra. Vagy talán azért, mert Spanyolország egyszerűen bennünk él. A spanyol országimázs még véletlenül sem délibáb: Spanyolországnak helye van a szívünkben.

MALLORCA – Spanyolország mindenkinek tartogat valami meglepetést: annak, aki az aranyló homok simogatására vágyik, és annak is, akiben egy felfedező kíváncsisága lakozik. A Balear-szigetek népszerűsége ellenére megőrizték az érintetlen természet varázsát, ahol a varázslatosan eldugott tengeröblök, a spanyol calák felejthetetlen pillanatokkal ajándékozzák meg az utazót. Csak legyen, aki felfedezze őket!

SEVILLA & GRANADA – Az Ezeregyéjszaka meséi várnak rád Andalúziában, ha elég bátor vagy hozzá, hogy felfedezd önmagad! A megfelelési kényszert rosszemlékű képeslapként ragaszd fel az iroda falára, és hagyd, hogy Andalúzia mosolya átjárjon. Szabadítsd fel magad, légy önfeledt és kíváncsi, hogy elmondhasd, végre igazán önmagad lehetsz. Olyan színes, akár az Alhambra mozaikjai.

EXTREMADURA – Ahogy a Camino zarándokai mondják: “a cél, maga az Út.” Ez az út pedig ragyogó ezüst, a Vía de la Plata, Spanyolország egyik legősibb artériája, amely a Sevillától egészen Gijónig kacskaringózik velünk UNESCO világörökségi helyszíneken át. Ismerd meg Spanyolország évszázados sokszínűségét egy úton, ami lehet, hogy sosem ér véget. Csak tőled függ, hiszen Spanyolország benned van.

EL CAMINO DE SANTIAGO – Zarándok, jól figyelj most! Ha a lélegzeted eggyé válik a fák lombjainak susogásával és a lépéseid belevesznek a Szent Jakab-út évezredeibe, ha az egyre nehezedő hátizsákod alatt a lelked könnyebbsége kíséri utadat és mások mosolyában fedezed fel önmagad és szeretteidet, ha az Út lépései nem érnek véget Santiagóban, de még Finisterrében sem… akkor érted majd meg, mi is az a Camino. És egy életen át el fog kísérni.

BARCELONA – A katalán főváros gótikus negyedében sétálni olyan, mint időutazást tenni. Elég a világhírű Rambla árnyékos fái alól egy pillanatra kibújni ahhoz, hogy az embert magába szippantsa Barcelona évezredes történelmi öröksége, hogy a nagyszerű és fenséges katedrális előtt állva azt mondhassuk: Barcelona olyan csoda, ami mindig másik arcát mutatja felénk, és mi mindig visszamosolygunk rá.

VALENCIA & MADRID – Spanyolország a nagyszerű ellentétek országa. Nemcsak a hagyományok és az évszázadok varázslata, hanem a XXI. század lenyomata is éppúgy a sajátja − a napsütötte Valenciától egészen Madrid megújult folyópartjáig. Csakis emiatt lehetséges, hogy mindannyiunk felfedezze magát Spanyolországban.

GASZTRO– & BORKULTÚRA – A csúcsgasztronómia nyelve az ezredforduló óta a spanyol. A nagyszerű hagyományok és Ferran Adrià úttörő munkájának köszönhetően mára a legnagyobb spanyol séfek munkája nemcsak távolról csodált művészet, hanem igazi látványosság.

PAELLA – A spanyol konyha világhírű nagykövete ő, mégis keveset tudunk róla. Pedig rengeteg mesélni valója van: szerelem, háború, hagyomány; a spanyol történelem nagyszerű és árnyékos oldala bújik meg a játékos rizsszemek között, a kérdés már csak az, felfedezzük-e kóstolás közben?

JAMÓN – Elég az ajtóból bekukucskálni egy spanyol tapas bárba ahhoz, hogy az embert magával ragadja a pult felett lógó hatalmas sonkák látványa. A következő lépést szinte már észrevétlenül teszi meg az ember, elmerülve a mindennapi élvezetekben, mert a finom spanyol sonka élvezete bizony nemcsak a spanyolok sajátja. Spanyolország bennünk él, és a jamón mindig (mindig!) elcsábít.

SPANYOLORSZÁG, AHOGY TE SZERETED – Spanyolország olyan sokszínű, akárcsak Te: ha nyugalomra és pihenésre vágysz, régi esetleg új hobbidnak szeretnél hódolni, egyaránt a fellegekbe repít − akárcsak a kite szörf.

DIVAT – Ma nemcsak Spanyolország divatos, Te is az lehetsz! A legnagyobb spanyol városok végtelen lehetőségeket kínálnak, hogy olyan darabokkal dobd fel a ruhatáradat, amik után garantáltan bezsebelhetsz majd néhány elégedett pillantást. Csak győzd elmesélni a barátnőidnek…

CUENCA – Spanyolországban a művészet nemcsak a múzeumokban lakozik. Spanyolország maga a művészet.

MADRID – A spanyol főváros leghíresebb múzeumainak kapuját átlépve új világ tárul majd a szemed elé. Világhírű festmények, lenyűgöző alkotások emlékeztetnek rá, hogy a felfedezés öröme nemcsak az érintetlen spanyol természetben ajándékoz meg felejthetetlen pillanatokkal. Picasso Guernicája előtt állva mindenkiből előbújik a művészet-rajongó.

IBIZA – Spanyolország sosem alszik, ahogy a kíváncsiságod sem. Ha leszáll az este, csak rajtad múlik, hogy egy hamisítatlan kései spanyol vacsorával hódolsz az élvezeteknek, a bárok és chiringuitók éjszakába nyúló beszélgetéseit keresed, vagy éppen szabadjára engeded a benned rejlő Spanyolországot. Hiszen tudod, a spanyol fieszták mindig korán érnek véget. Korán reggel.

Start typing and press Enter to search