Lanzarote és Barcelona a világ legjobb strandjai között

Az amerikai CNN utazási magazinját biztosan nem a kishitűség vezette, amikor előrukkoltak legújabb kihívásukkal: 52 hét a világ legszebb strandjain. Érintetlen földi paradicsomok, valószínűtlenül kéklő fodrok, bársonyosan bézs homok… vagy éppen vad sziklaormok, lenyűgöző meredélyek és a zabolázhatatlan természet nagyszerű öröksége. Minden héten egy-egy új partszakasz, köztük a lanzarotei Papagayo és a barcelonai Sant Sebastià. Na, erre már mi is felkaptuk a fejünket.

A Lonely Planet már előrevetített valamit, de úgy tűnik, nincs vége a meglepetéseknek. Miután a kék óriásnál Sevilla lett 2018 elsőszámú városi úti célja, míg Lanzarote a “best value” célpontok között ért el dobogós helyezést, hirtelen jó előérzetünk támadt. Nem véletlenül, mert itt is van egy újabb tekintélyes utazási lista, ahol Spanyolországnak megint kitüntetett szerep jut.

Sevilla & Lanzarote – Kapcsolódó cikkünkért kattints a képre

A CNN Travel úgy döntött, ezt az évet − igen, 12 hónapot, 52 hetet és 365 napot − a tengerparton tölt. Olyan kihívás ez, amivel bárki szívesen megbirkózna, ám ha mégis szükség támadna egy kis motivációra, elég végigfutni az ajánlatok listáját, köztük újra Lanzarotéval és örök szerelmünkkel, Barcelonával. Ha az amerikai challenge megugrása lehetetlennek is tűnik (család, munka, egyéb mundén kifogások…), a Playa de Papagayo és a Sant Sebastià szerencsére minden spanyolost megvár − és garantáltan elvarázsol.

Playa de Papagayo

YAIZA (LANZAROTE)

Miközben Európa ezekben a hónapokban ledermed, és a szerencsések jobb esetben éppen téli álmukat alusszák, a Kanári-szigetek tavasz van − még, már, örökké. Lanzarotén különösen. A sziget-csoport talán legkülönlegesebb tagja persze nemcsak a napsütés miatt olyan vonzó. A végeláthatatlan homokos partokat csupán néhány dűne takarja szemérmesen az apró sziget sivatagos tájaitól, miközben az utazóban időről-időre felötlik: valójában vulkánok hátán sétál.

7 élmény, amit nem vársz a Kanári-szigetektől (katt a képre!)

A vulkanikus eredetű Kanári-szigetek kutatások szerint legősibb tagja azonban valami még egyedülállóbbat is tartogat, amit a tenger hullámai ügyesen óvnak a kíváncsi szemek elől… Illetve dehogy, pont a kíváncsi szemek előtt tárul csak fel Európa első vízalatti múzeuma a kagyló-alakban elnyújtózó Papagayo tengerparton, a mélyben Daniel Jason deCaires Taylor egyedi − és rendkívül gondolatébresztő − műveivel. A jelzőkből pedig szép lassan kifogyunk… ilyen ez a Papagayo.

A képekért köszönet partnerünknek: Turismo de Lanzarote

Platja de Sant Sebastià

BARCELONA

Barceloneta. Bókolhatnánk, hízeleghetnénk vele a városnak is, amelybe annyiszor belevesztünk már, andalogva, szerelmesen. Mégsincs így. Minden BCN-rajongó tudja, az egykori elbűvölő halásznegyed ma nemcsak rejtett zugok és elbűvölő bárok otthona, hanem egyben a katalán főváros legismertebb strandjának névadója is. A Barcelonetát mindenki ismeri, a tőle kőhajításnyira − a W luxusszálloda vitorlája alatt − megbújó Sant Sebastiàt senki.

Segítség, utazom Barcelonába! Mindent egy helyen a barcelonai utazásról (katt a képre!)

Barcelona első strandja, ahol a hanyatló erkölcs nyomásának engedve először fürdőzhettek együtt férfiak és nők, ma is tartogat meglepetéseket. És most nem a nudista fürdőzőkre gondolunk, hiszen ma már a spanyol tengerpartokon senki sem lepődik meg a fedetlen keblek és/vagy fenekek látványától. Sant Sebastià varázsa a hangulatában rejlik, az aranyló homokban gitározó helyiekben, a chiringuitók teraszain chillező turistákban, a szörfözőkben, a fürdőzőkben, a strandolókban és a hátunk mögött lassan lebukó nap aranyló sugaraiban. Barcelonában.

Start typing and press Enter to search