Latin-Amerikai kalandok a KultúrTapas magazinban

Jó híreink vannak Latin-Amerika szerelmesei számára, hiszen újvilági rovatunk nem mindennapi történetekkel jelentkezik a jövőben. Vámos Róbert, a Sport Televízió operatőre, nem mellesleg, hivatásos világutazó írásai a maja piramisoktól az Atacama-sivatagig kalauzolnak majd minket, de idén a május elsejét is stílusosan ünnepeljük – Kubában. Vámos Róbert bemutatkozó írása következik.

A nagybátyám tengerész volt, ő hozta a híreket a világ különböző pontjairól. Mutatta a földgömbön, hogy merre járt és közben fényképekkel, történetekkel tarkította beszámolóit. A ’70-es évek közepén máshonnan információt szerezni a világ dolgairól nem volt könnyű, mert Magyarország elég zárt volt akkoriban. De ekkor már tudtam, ezeket nekem is látnom, éreznem, tapasztalnom kell!

Középiskolás koromtól kezdtem utazni a környező országokba, később Európa különböző szegleteibe, majd a távolságot növelve eljutottam Délkelet-Ázsiába, Ausztráliába, Új-Zélandra és a csendes-óceáni szigetvilágba is. A ’90-es évek elején internet, bankkártya, vagy éppen National Geographic nélkül ez valóban utazás volt az ismeretlenbe.

A Titicaca-tónál

Közben már a Magyar Televíziónál dolgoztam operatőrként, ezáltal a fotózáshoz is közel kerültem, és sikerült az útjaim során rengeteg felejthetetlen pillanatot megörökítenem. Később több alkalommal jártam Latin-Amerikában, és ​Mexikótól Argentínáig szinte az összes országban megfordultam hosszabb-rövidebb ideig.

És hogy miért szeretek vissza-visszatérni az amerikai kontinensre? Rengeteg érvem van, persze a nevem az egyik, ami miatt sok vicc (¡Vamos, vamos!) céltáblájává váltam már spanyol nyelvterületen. A többit majd meglátjátok, tartsatok velem és merüljünk el együtt a természet gazdagsága, a történelmi kincsek és a vérpezsdítő temperamentum fülledt egyvelegében!

Remélem, elő tudok venni Nektek néhány érdekes történetet a hátizsákom bugyraiból…

Machu Picchu testközelből

Start typing and press Enter to search