Utazás

Minek tagadni? Télen imádunk csak igazán a Kanári-szigeteken nyaralni!

KultúrTapas | 2017-12-09

A legtöbbünket hidegrázással tölti el a gondolat, hogy az ünnepi időszak után a tél kétharmada még hátra van. Még jó, hogy Spanyolország ilyenkor is a segítségünkre siet, sőt a Kanári-szigeteken olyan forró telünk lehet, amilyenről nem is álmodtunk volna. Napsütés, strand és persze karneváli pezsgés Tenerifén.

A legtöbbünket hidegrázással tölti el a gondolat, hogy az ünnepi időszak után a tél kétharmada még hátra van. Még jó, hogy Spanyolország ilyenkor is a segítségünkre siet, sőt a Kanári-szigeteken olyan forró telünk lehet, amilyenről nem is álmodtunk volna. Napsütés, strand és persze karneváli pezsgés Tenerifén és Fuerteventurán.

Sajnos a karácsonyi ünnepek után a sötét és eseménytelen január vár minket, sőt, hátra van még a február is, mielőtt végre a vastag pulóvereket és a csizmát lecserélhetjük valami tetszetősebbre és a rosszkedvünk is eloszlik egy kicsit. De mi lenne, ha lehetne “csalni”, és amolyan utókarácsonyként pár napra a hátunk mögött hagyhatnánk a zimankót? A Wizz Tours top-utazási célpontjai között ezen a télen a Kanári-szigeteket is megtaláljuk, ahol örök nyár várja a látogatókat.

Egy életérzés, ami levesz a lábadról: ismerd meg Tenerifét egy kattintásra!

A napsütés nem csak a növényeknek kell, hanem az embereknek is: segít a boldogsághormon, az endorfin termelésében, és segít a szervezetnek D vitaminhoz jutni. Szerencsére napsütésben nincs hiány Spanyolország legdélebbi pontján, a Kanári-szigeteken sem. Mindenki tudja, hogy ha egy kis hangulatjavító napsütésre van szüksége, a ragyogóan napos szigetvilág a legjobb úti cél.

Tenerife-trekking, a Kanári-szigetek ismeretlen arca (kattints a képre!)

A téli évszakban különleges látnivaló is várja az utazókat Tenerifén: februárban itt ünneplik Európa legnagyobb karneválját Santa Cruzban, amikor egész éjszaka utcai koncerteken lehet táncolni a jelmezbe öltözött helyiekkel. De ha pihenésre vágyunk inkább, a szigetcsoport második legnagyobb szigetén, Fuerteventurán találhatóak sokak szerint egész Európa legszebb strandjai. A sziget a csodálatos színekben pompázó hegyeiről is ismert, és mindenképp egy különleges utazási célpont szingliknek, pároknak és családoknak egyaránt.

A szigetek legnagyobb fiesztáját, a Santa Cruz de Tenerife-i karnevált bizonyára senkinek sem kell bemutatni. Az ünnepről mindent elmond, hogy hatalmas felvonulásai és grandiózus díszletei miatt a világ legnagyobb farsangi ünnepei között tartják számon, közvetlenül a Rio de Janeiró-i karnevál után. Az egy hónapos mulatság kialakulása a történeti feljegyzések szerint a Kanári-szigetek európai hódítására vezethető vissza, és könnyen lehet, hogy hamarosan már az UNESCO Kulturális Világörökségének védelmét is elvezheti. Tovább olvasom >>>

fieszta-01-tenerifei-karneval.jpg

Nem igaz tehát, hogy kedvetlenül kell végigvacognunk a következő hónapokat, hiszen akár egy pár óra alatt eljuthatunk a téli hidegből a nyári melegbe és napsütésbe. Egy téli nyaralás kiváló ajándék lehet a családnak, hiszen ki ne örülne, ha egy felejthetetlen élményt kapna karácsonyra? És ki tudja, lehet, hogy egy hét lubickolás után már hiányozni is fog az itthoni tél.