Minek tagadni? Télen imádunk csak igazán a Kanári-szigeteken nyaralni!

A legtöbbünket hidegrázással tölti el a gondolat, hogy az ünnepi időszak után a tél kétharmada még hátra van. Még jó, hogy Spanyolország ilyenkor is a segítségünkre siet, sőt a Kanári-szigeteken olyan forró telünk lehet, amilyenről nem is álmodtunk volna. Napsütés, strand és persze karneváli pezsgés Tenerifén.

Sajnos a karácsonyi ünnepek után a sötét és eseménytelen január vár minket, sőt, hátra van még a február is, mielőtt végre a vastag pulóvereket és a csizmát lecserélhetjük valami tetszetősebbre és a rosszkedvünk is eloszlik egy kicsit. De mi lenne, ha lehetne “csalni”, és amolyan utókarácsonyként pár napra a hátunk mögött hagyhatnánk a zimankót? A Wizz Tours top-utazási célpontjai között ezen a télen a Kanári-szigeteket is megtaláljuk, ahol örök nyár várja a látogatókat.

Egy életérzés, ami levesz a lábadról: ismerd meg Tenerifét egy kattintásra!

A napsütés nem csak a növényeknek kell, hanem az embereknek is: segít a boldogsághormon, az endorfin termelésében, és segít a szervezetnek D vitaminhoz jutni. Szerencsére napsütésben nincs hiány Spanyolország legdélebbi pontján, a Kanári-szigeteken sem. Mindenki tudja, hogy ha egy kis hangulatjavító napsütésre van szüksége, a ragyogóan napos szigetvilág a legjobb úti cél.

Tenerife-trekking, a Kanári-szigetek ismeretlen arca (kattints a képre!)

A téli évszakban különleges látnivaló is várja az utazókat Tenerifén: februárban itt ünneplik Európa legnagyobb karneválját Santa Cruzban, amikor egész éjszaka utcai koncerteken lehet táncolni a jelmezbe öltözött helyiekkel. De ha pihenésre vágyunk inkább, a szigetcsoport második legnagyobb szigetén, Fuerteventurán találhatóak sokak szerint egész Európa legszebb strandjai. A sziget a csodálatos színekben pompázó hegyeiről is ismert, és mindenképp egy különleges utazási célpont szingliknek, pároknak és családoknak egyaránt.

A szigetek legnagyobb fiesztáját, a Santa Cruz de Tenerife-i karnevált bizonyára senkinek sem kell bemutatni. Az ünnepről mindent elmond, hogy hatalmas felvonulásai és grandiózus díszletei miatt a világ legnagyobb farsangi ünnepei között tartják számon, közvetlenül a Rio de Janeiró-i karnevál után. Az egy hónapos mulatság kialakulása a történeti feljegyzések szerint a Kanári-szigetek európai hódítására vezethető vissza, és könnyen lehet, hogy hamarosan már az UNESCO Kulturális Világörökségének védelmét is elvezheti. Tovább olvasom >>>

Nem igaz tehát, hogy kedvetlenül kell végigvacognunk a következő hónapokat, hiszen akár egy pár óra alatt eljuthatunk a téli hidegből a nyári melegbe és napsütésbe. Egy téli nyaralás kiváló ajándék lehet a családnak, hiszen ki ne örülne, ha egy felejthetetlen élményt kapna karácsonyra? És ki tudja, lehet, hogy egy hét lubickolás után már hiányozni is fog az itthoni tél.

Start typing and press Enter to search