Spanyolország a 44. Utazás Kiállításon

Négy napon keresztül zajló színes forgataggal, közel 20 ország, köztük természetesen Spanyolország önálló bemutatkozásával, és csaknem 100 kiállító részvételével kerül megrendezésre az idei Utazás kiállítás március 3. és 6. között – adta hírül a helyszínt adó budapesti Hungexpó és a Turizmus.com.

A korábbi évek hagyományait folytatva újra szakmai nappal indul a kiállítás. Március 3-án az Újraindítás a minőség jegyében szakmai fórumon szó lesz a minőség és biztonság, mint alapkövetelmény kérdéséről, a munkaerő-tartalékok hiányáról, az utánpótlás megoldásáról és új foglalkoztatási formákról is. Március 4-én pénteken kerül megrendezésre az Egészségturizmus Konferencia, amely fő mottója a biztonságos utazás. A program azzal a céllal jött létre, hogy kitekintést nyújtson a szakmai látogatóknak olyan új együttműködési formákról és kínálati elemekről az egészségturizmusban, melyek a COVID–19-járvány kapcsán születtek meg.

Spanyolország a szokásoknak megfelelően ismét látványos standdal készül Magyarország legnagyobb, idén immár 44. alkalommal megrendezésre kerülő turisztikai kiállítására.

A Spanyol Idegenforgalmi Hivatal, azaz a Turespaña standján nemcsak Spanyolország egészének különleges turisztikai termékeibe kaphatnak látványos betekintést a látogatók, hanem egyes régiók desztinációit is első kézből ismerhetik meg. Ennek megfelelően az idei Utazás Kiállításon a Turespaña standja alatt megtalálható lesz Andalúzia, Valencia város és Valencia tartomány, Costa Blanca/Benidorm, Ibiza, Mallorca Kanári-szigetek, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, valamint a Kanári-szigetek specialistája, a Via Sale utazási iroda.

Tavaly a nemzetközi koronavírus-helyzet és az azt kísérő médiavisszhang rányomta bélyegét a kiállításra, ennek ellenére több tízezren látogattak ki a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba, ahol 40 ország több mint 250 kiállítója mutatta be desztinációit, szolgáltatásait és termékeit. A látogatók száma várhatóan idén még magasabb lesz, miután a vakcinációnak köszönhetően a koronavírus-járvány egyre kevesebb kötöttséget jelent.

A tavalyi évhez hasonlóan idén sem maradnak el a változatosabbnál változatosabb nagyközönségi programok sem, a hétvégén kerül megrendezésre a Blogger Találkozó, ahol ismert hazai utazók mesélnek élményeikről, tapasztalataikról és adnak hasznos tippeket. Ismét az Utazás kiállítás ad otthont a 12. Járatlan Utakon Fesztiválnak, az egzotikus országok iránt érdeklődőket pedig a 10. Afrika Expo és Vásár várja, mely Közép-Kelet Európa legjelentősebb Afrika tematikus fóruma.

Visszatér a Karaván Szalon is, amely idén 1500 négyzetméter területen közel 50 járművel és 10 kiállítóval mutatkozik be. A látogatók megismerkedhetnek a hajózás szépségeivel a kiállítással egy időben megrendezésre kerülő 30. Jubileumi Budapest Boat Show-n. Magyarország legnagyobb hajókiállítása közel 100 vitorlás, motoros és elektromos hajót vonultat fel számos kapcsolódó ruházat, felszerelés és szolgáltatás mellett.

Start typing and press Enter to search