Alicante

#spanyolosok

 • Admin | Alicante

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • A várostól 9 km-re fekvő repülőtérről taxival vagy busszal a legkönnyebb bejutni Alicante központjába. A C6 jelzésű buszok 20 percenként közlekednek.
 • Az Alicante és Denia között húzódó villamosvonal nemcsak a két várost köti össze, hanem a Costa Blanca legfontosabb partszakaszokat is így lehet a legkönnyebben elérni.
 • Alicantéból a Costa Blanca minden népszerű turistaparadicsoma könnyen elérhető közvetlen busz- és vonatjáratokkal. Benidorm, Altea, Calpe vagy Villajosoya szinte csak egy lépés!

5 fun fact Alicantéról

1. NORVÉGOK

Az alicantei Alfaz del Pi település 9 000 norvég otthona. Saját üzleteik, iskoláik, sőt, még egy luteránus templomuk is van itt. Ezzel (London után) ők a második legnépesebb norvég kolónia az anyaországon kívül.

2. EGYETEM

Tudtad, hogy az Alicantei Egyetem (Universidad de Alicante) kampusza a legnagyobb kiterjedésű egyetemvárosnak számít a kontinentális Európában?

3. TURIZMUS

Alicante gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű – hirdette egykoron a város nem túl kreatív szlogenje, amely mindazonáltal megcáfolhatatlan. Mindegy, hogy az ember a Santa Barbara erődből nézi-e a Földközi-tenger hullámait, az Explanada tengerparti sétány mozaikjainak az ívét követi , vagy éppen a forró tengerparti homokban nyújtőzik egy nagyot, Alicante biztosan leveszi majd a lábáról.

4. HÓESÉS

A hóesés nagyon ritka Alicantéban, az utolsó igazi havazást 1926-ban jegyezték fel, azóta ha esett is néhány hópehely, rögtön elolvadt.

5. DALÍ

Tudtad, hogy az alicantei városháza előcsarnokában Salvador Dalí Keresztelő Szent János szobra látható?