Ibiza

#spanyolosok

 • Admin | Ibiza

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • A repülőtér 8 km-re fekszik Ibiza városától, taxival vagy busszal a legkönnyebb megközelíteni a centrumot. A 9-es busz San Antonio felé tart, a 24-essel Cala Novába, Es Canarba és Santa Eulàriába juthatsz el.
 • Ibiza közvetlen hajójárattal is megközelíthető Barcelonából, Valenciából és Alicantéból, illetve Mallorca szigetéről.
 • A legnagyobb buszpályaudvarok Ibiza városában, Santa Eulàriában és Sant Antoni de Portmanyban találhatók; innen minden úti cél könnyen elérhető ‒ persze érdemes autót, motort bérelni, esetleg biciklit kölcsönözni.
 • Június elejétől szeptember végéig kipróbálhatod az ún. Discobust is, mely a legnépszerűbb szórakozóhelyek között ingázik.

5 fun fact Ibizáról

1. ÉTTEREM

2014-es adatok szerint Ibizán található a világ egyik legdrágább étterme. A Sublimotiont a világhírű Paco Roncero vezeti, degusztációs menüje pedig közel 2000 euróba kerül. Igaz, ezért cserébe háromórás kulináris kiránduláson vehetünk részt, 20 fogást végigkóstolva, fényjátékkal együtt.

2. SANTA EULALIA

Tudtad, hogy a sziget egyetlen folyója, a Santa Eulalia mára gyakorlatilag kiszáradt, miután az őt tápláló vizeket teljesen kimerítették az ide érkező turisták kiszolgálása során?

3. FENYŐK SZIGETE

Ibiza neve görög eredetű, jelentése „fenyők szigete”, ami természetesen nem véletlen, hiszen a szigeten még mindig meglehetősen nagy számban találhatóak fenyvesek.

4. DISZKÓK

Ibizát elsősorban a nemzetközi party-turizmus fellegváraként tartják számon, nem véletlen, hogy a világ leghíresebb diszkóinak némelyikét is a szigeten találjuk.

5. TENGERPART

A világhírű éjszakai élet mellett Ibiza a festői tengerpartjainak köszönhetően vált az európai tengerparti turizmus egyik kedvelt célpontjává.