Málaga

#spanyolosok

 • Admin | Málaga

  Bejártad már a város minden zegét-zugát? Itt élsz, vagy visszajáró vendég vagy? Jobban ismered az utcák rejtett kincseit, mint a helyiek?

  ¡Legyél Te a #spanyolosok idegenvezetője!

  Ha otthonosan mozogsz a helyi éttermek, kávézók és bárok világában; ha tudod, merre van a legkülönlegesebb partszakasz, a legszebb templom, a legfinomabb (kultúr)tapas; ha nem titok előtted, hol kapni a legautentikusabb helyi termékeket vagy a legmenőbb szuvenírt, küldd el nekünk tippjeidet, hogy a # spanyolosok úgy fedezhessék fel a várost, ahogy egyetlen útikönyv alapján sem tudnák!

  Várjuk javaslataidat Facebook-oldalunkon kommentben és üzenetben egyaránt. Hozzuk össze együtt, #spanyolosok!

Fontos információk

 • A várostól 8 km-re fekvő Málaga-Costa del Sol repülőtérről taxival, busszal és vonattal is könnyen bejuthatsz Málaga centrumába.
 • A város történelmi központjában minden pár perc sétára van egymástól.
 • Ajánlott autót vagy motort bérelni ‒ a Costa del Sol így fedezhető fel a legszabadabban. A környék persze metróval és vonattal is könnyen bejárható: a vonatok a Málaga-María Zambrano pályaudvarról indulnak; a C1 metróvonal Fuengirolával köti össze a várost, és megáll Benalmádenában és Torremolinosban is; a C2 végállomása Álora, de az útvonal áthalad Cártamán és Pizarrán is.

5 fun fact Málaga-ról

1. PICASSO

Málaga egyik leghíresebb szülötte Pablo Picasso – szülőházában ma már természetesen múzeum és életműve megismertetésén dolgozó alapítvány is működik. Örök elsőségét talán csak az egészen Hollywoodig jutó színészóriás, Antonio Banderas veszélyeztetheti.

2. COSTA DEL SOL

A XX. század első felének szörnyűségei után a ‘60-as évektől Málaga a Costa del Sol (a napos part) turisztikai robbanása nyomán óriási növekedésnek indult, és máig itt folyik a legnagyobb gazdasági tevékenységet egész Andalúziában.

3. KORTÁRS MŰVÉSZET

Picasso szülőháza és a Picasso Múzeum mellett a XX. századi képzőművészet kedvelőinek érdemes ellátogatni a Pompidou Központba is, nem is említve a 2003-as alapítású CAC-ot (Kortárs Művészeti Központ), amely egész Andalúzia legtöbbet látogatott múzeuma.

4. KOLOSTORÉGETÉS

A XX. század ‘30-as éveiben a spanyol köztársaságpártiak kolostorégetéseinek egyik fő helyszíne volt Málaga, ahol 43 templomot gyaláztak meg. Nem véletlen, hogy a Franco tábornok hatalomra kerülése után itt zajlott az egyik legkeményebb megtorlás is, az áldozatok számát 17 000-re becsülik. 

5. METRÓ

Tudtad, hogy 2014. július 30. óta a városban két metróvonal is közlekedik, és további két vonal építését tervezik?