Penélope & a Csajok: 10 elbűvölő spanyol hölgy

A 2016-os évet a legsármosabb spanyol pasikkal kezdtük, és a leggyönyörűbb spanyol hölgyekkel zárjuk.

10. Penélope Cruz

Alcobendas, Madrid (1974)

Pedro Almodóvar (egyik) örök múzsáját az évek során egy Oscar-, egy BAFTA-, egy Donatello- és három Goya-díjjal tüntették ki, és hogy ne csak a filmvásznon nyújtson kiemelkedőt, nemzetközi reklámkampányok egész sorában láthattuk világszerte modellként. A „miért?” mindenki számára világos, így végezetül csak annyit: ahogy a legjobb spanyol pasikat bemutató listánkon Antonio Banderas előtt, ezúttal Pénelope előtt tisztelgünk azzal, hogy vele kezdjük a gyönyörű hölgyek sorát.

9. Paula Echevarría

Candás, Asturias (1977)

Nem születési sorrendben haladunk, ezt jobb lesz leszögezni, ahogyan azt is, nem kis vívódás előzte meg a születési dátumok feltüntetését. A döntésünk talán nem elegáns, de csodálatunkat a listán szereplő hölgyek iránt egy pillanatig sem befolyásolhatja semmi. Paula Echevarríát például a sokszínűségéért és a kitartásáért csodáljuk, hiszen amellett, hogy fiatalon Angliában is kipróbálta magát,

egy Agatha Christie-darabban 365 alkalommal tűnt fel Spanyolország-szerte,

de dolgozott a televíziónak, dokumentumfilmben és természetesen jónéhány mozifilmben is láthattuk őt. És még nincs vége! 2010 óta lényegében naponta blogol a spanyol Elle magazin esernyője alatt. Az első számú spanyol it girl a közösségi oldalak állandó sztárja, aki nemcsak az egyik legkövetettebb spanyol nőnek számít az Instagramon (atención, Paunak közel másfél millió követője van!), hanem a Bing! spanyolországi keresőjének is a no. 1. celebritása. Ha nem hiszitek, keressetek rá!

+ 2

8. Elsa Pataky

Madrid (1976)

Tegyük a szívünkre a kezünket, hogyan hagyhatnánk le az elbűvölő spanyol hölgyek listájáról egy olyan szépséget, aki magyar nevet választott magának? Elsa Lafuente Medianu édesanyja erdélyi származású, és bár a spanyol névutódlásból kifolyólag az anyai nagyszülők vezetékneve már kimaradt volna, a madridi születésű színésznő-modellt Patakyként ismerik világszerte. Spanyol és román anyanyelve mellett Elsa folyékonyan beszél angolul, franciául és olaszul is − fájdalom, a bábeli felsorolásból a magyar kimarad.

Csakúgy, mint az igazán nívós filmszerepek a színésznő karrierjéből, akit elsősorban Hollywood és a spanyol filmipar is B-kategóriás produkciókban foglalkoztat (legismertebb szerepei talán a Halálos iramban-sorozatból valók). Elsa nem csak a címlapokon tűnik fel rendszeresen, hanem a jótékonysági kampányokban is, és hogy a magyaros kezdés után stílusosan fejezzük be, megjegyezzük: néhány évig a szintén magyar származású Adrien Brodyval járt. A románc 2009-ben ért véget, hogy egy évre rá már az ausztrál színész, Chris Hemsworth vezesse oltár elé Elsát. Uraim, sajnáljuk.

7. Mónica Cruz

Alcobendas, Madrid (1977)

Még véletlenül sem szeretnénk, hogy családi hajbakapás legyen belőle, de nálunk bizony Penélope Cruz húga beelőzött. Na, nem nagyon, csupán néhány helyezéssel.

A nagy média-felhajtás miatt szinte már természetes, hogy nővére nyomdokain Mónica is kipróbálta magát a filmvásznon, az igazi szenvedélye a tánc, amelyet gyermekkora óta űz és amely egészen a spanyol Királyi Tánc-konzervatórium elvégzéséig hajtotta őt. 7 évig szerepelt a jó nevű córdobai táncművész és koreográfus Joaquín Cortés társulatában, majd egy televíziós tehetségkutatóban vált Spanyolország-szerte rajongott táncossá. Jelenleg már egy hasonló TV-show zsűrijében ül, de saját fehérneműmárkát is tervezett már nővérével együtt. Szent a béke, szerencsére.

6. Laura Barriales

León, Kasztília és León (1982)

A leóni szépség a város El Ejido negyedében született, és hamar kiderült, hogy ennek megfelelően elegida: 18 évesen mutatkozott be a milanói divatvilágban. Spanyolországban nem is nagyon ismert, mivel teljes pályáját Olaszországban futja, TV-show-kban és sorozatokban szerepel. Mindig is vonzódott a sporthoz (egy darabig a korábbi gyorsasági-motoros, Sete Gibernau barátnője volt), így 2014-ben örömmel vállalta, hogy a Juventus TV háziasszonya legyen. A szerepkör jól állhatott neki, mivel most már a teljes bajnoksággal foglalkozó Serie A TIM TV műsorvezetője. Ha a meccsek nem lennének elég látványosak, Laura mosolya kárpótolja a szurkolókat.

5. Sandra Sabatés

Granollers, Katalónia (1979)

Listánk minden kétséget kizárólag legvagányabb tagja, aki ráadásul nem a mozivásznon vagy a kifutókon hódít − bár őt is a kamerák előtt láthatjuk leggyakrabban. Sandra Sabatés a neves barcelonai magánegyetem, a Pompeu Fabra média-kommunikáció szakán végzett és a 2000-es évek elején egész Katalónia megismerhette a nevét a TVE esti híreinek bemondójaként.

Végül 2007-ben váltott az akkor felfutó kereskedelmi tévé, a La Sexta sportriporteri székére, ahonnan már nem is lehetett őt visszacsábítani az állami csatornához. 2012 óta ez pláne lehetetlen, hiszen a katalán hölgy a humorista Gran Wyoming oldalán az El Intermedio spanyol aktuálpolitikai szatírasorozat társ-bemondója, amely a Sexta egyetlen 10 éve futó műsora. Ebben Sandrának is lehet némi érdeme…

+ 1

4. Edurne

Collado Villalba, Madrid (1985)

Az Eurovíziós Dalfesztivál, de talán még a spanyol futball szerelmeseinek sem kell bemutatnunk a madridi hölgyet, akit nehezen tudunk otthon ülve elképzelni. Edurne García Almagro a kétezres évek elején egy spanyol tehetségkutatóban tűnt fel, hogy aztán a nézőket és később a producereket is teljesen az ujja köré csavarja. 2010-ben aztán így járt David de Gea, a Manchester United jelenlegi spanyol válogatott kapusa is, de térjünk vissza a színpadra.

+ 1

Az Operación Triunfo-tehetségkutató után a spanyol szépség elsöprő sikert aratott a Szombat esti láz és a Sztárban sztár spanyol kiadásában is, jelenleg pedig a Csillag születik egyik zsűritagja. Mindeközben a Grease musical-változatával bejárta Spanyolországot, kiadott 6 nagylemezt és 2015-ben Amanecer című dalával képviselhette Spanyolországot a bécsi Euróvízión. Ez legalább olyan lenyűgöző, mint Edurne szédítő hangja és alakja, nem gondoljátok?

3. Rocío Muñoz Morales

Madrid (1988)

Az andalúz és extremadurai felmenőkkel büszkélkedő szépség Mónica Cruzhoz hasonlóan nagyon fiatalon, 6 éves korában kezdte táncos pályafutását, és tanulmányai mellett 12 éves korára már komoly eredményeket ért el standardtánc-versenyeken. A médiahírnevet a Szombat esti láz hozta meg számára, ahol szintén táncosként működött közre. Táncos- és modellkarrierjét Julio Iglesias világkörüli turnéján folytatta, de közreműködött más híres énekesekkel is, ráadásul számos márka reklámarca is lett. Az utóbbi időben már inkább színészi pályafutására összpontosít. Forgatott már Németországban is, az olasz tévében pedig az örökifjú Terence Hill mellett tűnt fel egy sorozatban.

2. Inma Cuesta

Valencia, 1980

A színésznő egy Jaén-környéki faluban töltötte gyerekkorát. Édesapja kárpitos volt, lánya, Inmaculada pedig a levágott szövetvégekből készített táskák eladásával finanszírozta saját tanulmányait. Először Córdobában, majd Sevillában és végül Madridban tanult. Első tévés főszerepét a polgárháború utáni éveket bemutató, Amar en tiempos revueltos c. sorozat második évadában kapta. Később részt vett a nagy sikerű Águila Roja c. történelmi sorozatban, és ekkor már érkeztek a filmes felkérések is. 2016-ban Pedro Almodóvar Julietajában, illetve Ricardo Darín oldalán, a Koblic c. filmben tűnt fel.

+ 1

1. Bárbara Lennie

Madrid (1984)

Igazságtalan. Reméljük, ez lesz az utolsó, ami eszetekbe jut Bárbara Lennie első helyéről. Közben tudjuk, ennyi lenyűgöző hölgyet látva legszívesebben 10, vagy talán még több első helyet osztanánk ki… de Bárbara akkor is a csúcson lenne. Az argentin szülőkkel rendelkező madridi szépség bájos eleganciája és sokoldalúsága egészen különleges, erről az alábbi képek helyett filmjei árulkodnak.

Ahogyan tehetségéről is. Kevesen mondhatják el magukról a filmszakmában, hogy Spanyolország legnagyobb rendezői egyszerre láttak meg benne valamit, ráadásul a 30. születésnapja előtt. Így dolgozhatott Almodóvarral, Armendárizzal, Uribével, Monzónnal és Martínez-Lázaróval egyaránt. És nyerhette el a spanyol Oscarnak számító Goya-díjat − a KultúrTapas hódolata mellett.

+ 3

Nálad ki a befutó?

   

Start typing and press Enter to search