Asador: Borvacsora a spanyol tengerpart jegyében

A halételek és a spanyol gasztronómia elválaszthatatlanok. Az El Asador de Pata Negra spanyol grillétterem szeptember végi borvacsorájának összeállításakor Kerékgyártó Zoltán konyhafőnök Spanyolország 6000 kilométer hosszan elnyúló tengerpartjának gasztronómiájából meríthetett, így emlékezetes, mediterrán ízekből biztosan nem lesz hiány.

A budapesti Pata Negra tapas bárok nagytestvére, az El Asador de Pata Negra neve ismerősen csenghet, hiszen nem egyszer írtunk már róluk. Ha a nagykövetségek a hagyomány szerint egy másik ország az országban, nyugodtan mondhatjuk, hogy az Opera tőszomszédságában található étterembe lépve is Spanyolországba kerülünk.

 

„Spanyolország számunkra több mint szenvedély. Spanyolország életfilozófia, amit az Asadorban minden tányéron, minden pohár borban át akarunk adni a vendégeknek.” – vallják a tulajdonosok. És talán éppen ez az, ami az idén 5 évadáhz érkező borvacsora-sorozatukon a szokásosnál is intenzívebben köszönön vissza.

Az El Asador borvacsoráit a spanyol gasztronómia nagy ünnepe, a Tapas világnapja ihlette. A Spanyol Nagykövetség zárkörű fogadására Kerékgyártó Zoltán konyhafőnök Javi Esttévez spanyol séffel, a madridi Michelin-csillaggal elismert La Tasquería konyhafőnökével készített alkalmi menüsort. Azóta hagyomány született, amelynek része, hogy másfél havonta egy-egy különleges hangulatú estén Spanyolország ízeinek legjavát varázsolják az Asador asztalaira.

A 7-8 fogásból – és természetesen a hozzájuk tartozó kiemelkedő tételeket számláló spanyol borkíséretből – álló alkalmi degusztációs menük tökéletes ízharmóniákat és egyedülálló kulináris élményt kínálnak.

Ahogyan az asador a spanyol gasztronómia magasabb szintjét képviseli, ahol a legkiválóbb minőségű, eredetvédett területekről származó spanyol húsok kerülnek a grillrácsra, úgy borvacsorák is különleges, ünnepi alkalmat jelentenek. Az étterem és a vendégek számára egyaránt.

 

Szeptemberi halvacsora az Asadorban

Időpont: 2021. szeptember 29. szerda 19.00 – 23.00
Helyszín: El Asador de Pata Negrában (1061 Budapest, Paulay Ede utca 39.; bejárat a Vasvári Pál utca felől)

A degusztációs menü ára borpárosítással és korlátlan szénsavas, valamint -mentes vízfogyasztással 18 900 forint/fő.

A férőhelyek száma korlátozott, így csak azoknak a vendégeknek tudnak helyet biztosítani, akik előre megváltják jegyeiket. Foglalás és további információk az étterem honlapján.

Menüsor

1

TARTAR DE ATÚN CON AGUACATE
Vöröstonhaltatár avokádóval
Tuna tartare with avocado
BOHIGAS BRUT ROSAT

2

SHIMEJI MARINADA CON ANCOAS
Marinált shimeji gomba szardella filével
Marinated shimeji with anchovies
BOHIGAS XAREL.LO

3

SOPA DE MARISCOS
Tengeri halleves
Seafood soup
DOMINIO DE REQUENA BRUT

4

ROLLITO DE TILAPIA SALVAJE CON ESPINACAS Y SALSA DE AJO FERMENTADO
Vadon fogott-tilápia tekercs spenóttal és fermentált fokhagyma mártással
Nile tilapia roll with spinach & fermented garlic sauce
CUCU BLANCO

5

PAELLA DE MARISCOS
Tenger gyümölcsei paella
Seafood paella
BLUSH ROSADO

6

SALMÓN AHUMADO CON PURÉ DE GUISANTES
Melegen füstölt lazac borsópürével
Home-smoked salmon with pea pure
ANANTO BLANCO

7

MELOCOTÓN CON ESPUMA DE ALMENDRAS
Őszibarack mandulás habbal
Peach with almond espuma
APEROL SPRITZ

Start typing and press Enter to search